19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Beypiliç ve Erpiliç'e Çevreyi Kirletmekten Ağır Cezalar

Beypiliç ve Erpiliç'e Çevreyi Kirletmekten Ağır Cezalar

Bolu'da faaliyet gösteren Beypiliç ve Erpiliç firmalarına, çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle toplamda milyonlarca lira ceza kesildi. Beypiliç'e 1 milyon 160 bin TL, Erpiliç'e ise üç katı ceza uygulandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Beypiliç ve Erpiliç'e Çevreyi Kirletmekten Ağır Cezalar

Bolu'da faaliyet gösteren ve beyaz et sektöründe piyasayı belirleyici konumda bulunan Beypiliç ve Erpiliç firmalarına çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle yeniden ağır cezalar kesildi. Geçtiğimiz haftalarda 5 milyon TL'ye yakın ceza kesilen firmalar, bu kez de çevreyi kirletmekten dolayı tekrar ceza aldı.

Beypiliç'e 1 Milyon 160 Bin TL Ceza

Beypiliç firmasının Büyüksu Deresi'ne bypass ettiği sudan alınan numuneler, yapılan testleri geçemedi. Bunun üzerine firmaya 1 milyon 160 bin TL cezai işlem uygulandı.

Erpiliç'e 3 Katı Ceza

Erpiliç firması ise daha önce aldığı cezanın üç katı kadar ceza aldı. Bolu Valiliği, firmalar hakkında "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, çevre kirliliğine karşı mücadelenin devam edeceği ve çevreyi kirleten firmalara karşı yasal işlemlerin süreceği belirtildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Torun'dan Ordu-Giresun Havalimanı Kapatmasına Sert Tepki!

CHP'li Torun'dan Ordu-Giresun Havalimanı Kapatmasına Sert Tepki!