16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Kurban pazarında durgunluk hayvancıların canını sıktı

Kurban pazarında durgunluk hayvancıların canını sıktı

Kurban pazarında yaşanan durgunluk, son yılların en belirgin özelliği haline geldi. Pazar günlerinin eski hareketliliğini kaybetmesi sektörde endişe yaratıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurban pazarında durgunluk hayvancıların canını sıktı

Bolu'da Kurban Bayramı öncesinde hayvan pazarlarında durgun bir dönem yaşanıyor. Mudurnu'da faaliyet gösteren hayvan pazarı da bu sakin günlerden nasibini alıyor.

Hayvan Pazarlarında Durgunluk

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların farklı fiyat aralıklarında satışa sunulduğu pazarda, Kurban Bayramı öncesi satışlar neredeyse durma noktasına gelmiş durumda. Hayvan satıcıları, fiyatların ilerleyen günlerde düşmesini beklediklerini belirtiyor.

Alım Gücü Düşüşü

Vatandaşların alım gücünün azaldığını belirten Ferhat Özgıcır, "Kurbanlık fiyatları hızla düşüyor ve daha da düşeceğini düşünüyoruz. Mezbahada kesilen hayvan sayısı da azaldı. Ortalama bir büyükbaş hayvanın satış fiyatı 100 bin TL ile 120 bin TL arasında seyrediyor. Bu da 6-7 kişilik bir grup için oldukça yüksek bir maliyet oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Pazar Sahiplerinden Endişeli Açıklamalar

Satıcı Rahmi Tirik ise durumu daha da vahim bir şekilde değerlendirerek, "Hayvan pazarı tamamen durgun. Ne alıcı var ne de satıcı. Vatandaşlar hayvanlarını getirip geri götürüyor. İnsanlar hayvanları ellerinde kalmadan pazardan çıkmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HEDEF projesi gündemde!

HEDEF projesi gündemde!