16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP Heyeti, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Mezarını Ziyaret Etti

CHP Heyeti, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Mezarını Ziyaret Etti

CHP Çorum İl Başkanı Dinçer Solmaz, Milletvekili Mehmet Tahtasız ve beraberindeki heyet, Milli Mücadele kahramanlarından İskilipli İsmail Hakkı Efendi’yi mezarı başında dualarla yad etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Heyeti, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin Mezarını Ziyaret Etti

CHP Çorum İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz ve Milletvekili Mehmet Tahtasız, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Av. Utku Ulaş Taşar, İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var, Kadın Kolları İl ve İlçe yönetimi ile birlikte İskilip İlçesi’nde Milli Mücadele kahramanlarından Kuvayı Milliye Müftüsü İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin mezarını ziyaret etti. CHP heyeti, İsmail Hakkı Efendi’yi dualarla andı.

“Cumhuriyetin Temellerinin Oluşumunda Yer Aldı”

CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “İskilip Müdafai Hukuk Cemiyetinin kuruluşunda yer alarak cesaret ve azmini gösteren, Cumhuriyetimizin temellerinin oluşumunda yer alan İsmail Hakkı Efendi’yi rahmetle anıyoruz” dedi.

İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var ise, İsmail Hakkı Efendi’nin Kurtuluş Savaşına verdiği destekle İskilip’te Müdafai Hukuk Cemiyetini kurduğunu, Sivas Kongresine destek telgrafı çektiğini ve Ulus’taki ilk meclis binasının yapımı için ilçede topladığı yardımlarla en çok destek veren ikinci ilçe olmasını sağladığını belirtti.

Milli Harekatın Yanında Yer Aldı, Halkı Aydınlattı, Önderlik Etti

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, Milli Mücadele döneminde pek çok din adamının Mustafa Kemal Paşa’nın ifadesiyle hakikati halka izah ettiklerini ve doğru yolu gösteren vaaz ve nasihatlerle halkı çalışmaya teşvik ettiklerini söyledi. Tahtasız, İskilipli İsmail Hakkı Efendi’nin de bu din alimlerinden biri olduğunu vurguladı.

1859’da İskilip Hacı Piri mahallesinde doğan İsmail Hakkı Efendi, İskilip Müftüsü olarak görev yapmış ve 1922’de vefat etmiştir. Milli Mücadele’nin başlamasıyla harekatın yanında yer almış ve halkı aydınlatan vaazlar vermiştir. İskilip Müdafai Hukuk Cemiyeti’nin kuruluşunda görev almış ve Şeyhülislam Dürri-zade Abdullah’ın fetvasına karşı Anadolu uleması tarafından hazırlanan Ankara Fetvası’nı tasdik ederek cesaret örneği sergilemiştir.

Tahtasız, İskilipli İsmail Hakkı Efendi gibi Milli Mücadele’de vatan birliği için çalışan tüm alimleri saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'de Sivas'ta Başlayacak Tüzük Kurultayı Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor

CHP'de Sivas'ta Başlayacak Tüzük Kurultayı Öncesi Hazırlıklar Devam Ediyor