19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Deprem Felaketi Sonrası Adalet Tartışması: Burak Yapı Sitesi Davasında Şok Tahliye Kararı

Deprem Felaketi Sonrası Adalet Tartışması: Burak Yapı Sitesi Davasında Şok Tahliye Kararı

Depremde yıkılan Burak Yapı Sitesi'nin sorumluları hakkında şok tahliye kararı. Adalet yerini buldu mu? Detaylar İçin Yazımızı Okumaya Devam Edin.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Deprem Felaketi Sonrası Adalet Tartışması: Burak Yapı Sitesi Davasında Şok Tahliye Kararı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’ın Merkez İlçesi Yeni Mahallesi’nde yer alan Burak Yapı Sitesi’nin yıkılan A bloğunda 11 kişi, ağır hasar alan B bloğunda ise 1 kişi hayatını kaybetti. Bu trajediyle ilgili olarak Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 9 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi, bu iddianameyi kabul etti.

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, Burak Yapı Sitesi'nin inşasında ciddi projelendirme hataları ve denetim eksiklikleri olduğu belirtildi. Statik proje müellifi, yapı denetim yetkilileri ve belediye yapı kontrol birimi görevlileri asli kusurlu olarak tespit edilirken, müteahhit Kazim Oğuz, 1 yıl 3 ay 22 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Şantiye şefi Metin Bekir Sarıkaya ve yapı denetim yetkilisi Yusuf Kızılet ise firari durumda.

Depremde üç yakınını kaybeden İlyas Yol, verilen tahliye kararını eleştirerek, "Bu ülkede insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha görmüş olduk," dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıraç Galvaniz’in Halka Arzı SPK Tarafından Onaylandı

Kıraç Galvaniz’in Halka Arzı SPK Tarafından Onaylandı