19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadelede Önemli Adım: Belediyeden Baro ile Protokol

Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadelede Önemli Adım: Belediyeden Baro ile Protokol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Barosu arasında imzalanan bu protokol, şiddet mağduru kadınların adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Protokol, kadınların adli yardım süreçlerinde kadın avukatlar tarafından temsil edilmelerini sağlayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Diyarbakır'da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadelede Önemli Adım: Belediyeden Baro ile Protokol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır Barosu arasında, şiddet gören kadınlara adli yardım sağlanması amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Bu kapsamda, şiddet mağduru kadınlar, hukuki destek almak için kadın avukatlar tarafından savunulacak.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Bir Dönem

Protokol, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ayşe Serra Bucak Küçük ve Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren tarafından imzalandı. Bu işbirliği, şiddete maruz kalan kadınların hukuki haklarını savunmak ve adalete erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Diyarbakır’a özgü olarak geliştirilen bu çalışma, kadınların adli yardım alırken bir kadın avukat tarafından savunulmasını öngörüyor.

Her Gün Birden Fazla Kadın Cinayetiyle Uyanıyoruz

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, Türkiye'de adli yardım ve hak arama süreçlerinin ekonomik külfetini vurgulayarak, mevcut koşulların adalete erişimi zorlaştırdığını ifade etti. Eren, şiddet mağduru kadınlara yönelik bu tür hukuki desteklerin yetersiz kaynaklar nedeniyle karşılanamadığını belirterek, bu protokolün Diyarbakır’daki kadın haklarına yönelik mücadeleye önemli katkılar sunacağını söyledi. Eren, “Artık her güne bir değil, birden fazla kadın cinayetiyle uyanıyoruz” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilan Polat'ın Tahliyesi Tartışma Yarattı: Adalet Yerini Buldu Mu?

Dilan Polat'ın Tahliyesi Tartışma Yarattı: Adalet Yerini Buldu Mu?