19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Patlıcan Hasadı Başladı: Yüzyılların Lezzeti Birecik Patlıcanı Türkiye’ye Dağılıyor

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Patlıcan Hasadı Başladı: Yüzyılların Lezzeti Birecik Patlıcanı Türkiye’ye Dağılıyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yetiştirilen ünlü Birecik patlıcanının hasadı başladı. Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılan bu eşsiz lezzet, yüzyılların tarım mirasını yaşatıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde Patlıcan Hasadı Başladı: Yüzyılların Lezzeti Birecik Patlıcanı Türkiye’ye Dağılıyor

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bağlı Mezra Mahallesi'nde yetiştirilen ünlü Birecik patlıcanının hasadı başladı. Türkiye'de yalnızca bu bölgede yetişen ve yüzyıllardır ata tohumundan üretilen Birecik patlıcanı, ince kabuğu, lezzeti ve benzersiz aromasıyla büyük beğeni topluyor. Sabahın erken saatlerinde tarladan toplanan patlıcanlar, Türkiye'nin dört bir yanındaki lokantalara gönderiliyor ve Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezi olan patlıcan kebabına dönüştürülüyor.

Birecik Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, patlıcan hasadına katılarak bereketli bir sezon diledi. Kaymakam Gürbüz, Birecik patlıcanının lezzetini tatmak ve bölgenin güzelliklerini görmek için herkesi Fırat'ın incisi Birecik ilçesine davet etti.

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Birecik patlıcanının Türkiye'deki en iyi lokantalarda aranan bir lezzet olduğunu belirterek, bu eşsiz patlıcanın ham haliyle bile yenilebildiğini ifade etti. Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ise, bölgenin alüvyal topraklarının yüksek verimliliği sayesinde Birecik patlıcanının coğrafi işaretli bir ürün olarak Türkiye ve dünya pazarlarında yer bulduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BOTAŞ, 50 Yıllık Serüveninde Türkiye’nin Enerji Güvenliğini Güçlendiriyor

BOTAŞ, 50 Yıllık Serüveninde Türkiye’nin Enerji Güvenliğini Güçlendiriyor