08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Koyulhisar Haber Ormanda mantar toplarken sürpriz bir keşif yapıldı: Karaca yavrusu bulundu!

Ormanda mantar toplarken sürpriz bir keşif yapıldı: Karaca yavrusu bulundu!

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde mantar toplayan Erçiş Ülker, ormanda karaca yavrusu buldu. Aç ve susuz kalan yavruyu evine getiren Erçiş, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edecek. Yavrunun annesini kaybettiği belirlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ormanda mantar toplarken sürpriz bir keşif yapıldı: Karaca yavrusu bulundu!

Koyulhisar ilçesinde Ahlan mevkine mantar toplamaya giden Erçiş Ülker, evine döndüğünde ormanda bir karaca yavrusunun hareketsiz bir şekilde yattığını fark etti.

Karaca Yavrusuna İlk Yardım

Etrafta annesinin olmadığını gören Erçiş, yavrunun öldüğünü düşündü. Ancak yaptığı kontrolde karaca yavrusunun hala nefes aldığını fark edince harekete geçti. Yavrunun uzun süredir aç ve susuz kaldığını anlayan Erçiş, arabasından su getirerek yavruya içirdi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Ekiplerine Haber Verildi

Kendine gelen yavru karacayı besleyen Erçiş, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine bildirdi. Yavru karacayı evinde şefkatle bakan Erçiş, ekipler gelene kadar ona bakmaya devam etti.

Erçiş Ülker'den Açıklama

Karaca yavrusunu ormanda bitkin halde bulduğunu belirten Erçiş Ülker, "Yavruyu öldü zannettim ama dokunduğumda hala hayattaydı. Ancak açlık ve susuzluktan bitkin düşmüştü. Annesi terk etmiş olmalı, çünkü bir süredir tek başınaydı. Ona su verdim, kendine geldi. Ekiplere haber verdim, şimdi onlar ilgilenecek." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Mehmet Akif İnan Ortaokulu Öğrencileri Atletizmde Türkiye 3.'sü Oldu, Okul Coşkulu!

Sivas Mehmet Akif İnan Ortaokulu Öğrencileri Atletizmde Türkiye 3.'sü Oldu, Okul Coşkulu!