16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor TransAnatolia Rally Raid Mersin'de Başladı: Spor, Doğa ve Macera 15 İlden Geçecek

TransAnatolia Rally Raid Mersin'de Başladı: Spor, Doğa ve Macera 15 İlden Geçecek

Türkiye'nin güneyinden başlayıp doğusuna kadar uzanan TransAnatolia Rally Raid, Mersin'de start aldı. 7 Eylül'de Van'da sona erecek olan yarış, sporun yanında doğa ve turizme de katkı sağlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TransAnatolia Rally Raid Mersin'de Başladı: Spor, Doğa ve Macera 15 İlden Geçecek

Türkiye'nin güneyinden başlayıp doğusuna kadar uzanan ve bu yıl 14. kez düzenlenen TransAnatolia Rally Raid, Mersin'de start aldı. 7 Eylül'de Van'da sona erecek olan organizasyon, spor, doğa ve macerayı bir araya getirerek Türkiye'nin eşsiz coğrafyasında düzenleniyor.

Mersin'den Start Verildi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda düzenlenen start töreninde sporun, özellikle gençler ve çocuklar için bir yaşam tarzı olarak benimsenmesini vurguladı. Pehlivan, yarışın yalnızca spor değil, aynı zamanda geçtiği güzergahların tanıtımına, ekonomiye ve turizme de önemli katkılar sağladığını belirtti. Vali Pehlivan, "Spor elçimiz olun, kültür elçimiz olun, gönül elçimiz olun" diyerek katılımcılara Mersin'i tanıma fırsatı bulmalarını diledi.

TransAnatolia: Türkiye'nin İlk ve Tek, Dünyanın En Büyük Yarışlarından Biri

TransAnatolia Rally Raid, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle düzenleniyor ve Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olarak kabul ediliyor. Yarış, 15 ilin sınırlarından geçerek Van'da sona erecek. Toplam 2 bin 200 kilometrelik parkurda motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar iki ayrı kategoride yarışacak. Ralli kategorisinde yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde navigasyon yeteneklerini sergileyecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuraklık Pusat Barajı'nı Vurdu: Sular Altında Kalan Maden Köyü 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı

Kuraklık Pusat Barajı'nı Vurdu: Sular Altında Kalan Maden Köyü 16 Yıl Sonra Ortaya Çıktı