19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Prof. Dr. Tuncay Dilci'den Uyarı: Çocukları 'Uyuşturucu İçeren' Ürünlerden Koruyun

Sivas'ta Prof. Dr. Tuncay Dilci'den Uyarı: Çocukları 'Uyuşturucu İçeren' Ürünlerden Koruyun

Prof. Dr. Dilci, çocukların sağlığını korumak için ailelerin bu tür tehlikelere karşı uyanık olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Prof. Dr. Tuncay Dilci'den Uyarı: Çocukları 'Uyuşturucu İçeren' Ürünlerden Koruyun

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital Yaşam Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, son zamanlarda sosyal medyada 'uykusuzluğa çare' sloganıyla tanıtılan ve içinde yasaklı Hint kenevirinin etken maddesini bulunduran 'uyku keki', kek, sakız ve külah çikolatalar hakkında aileleri uyardı.

Ailelerin Dikkat Etmesi Gerekenler: Prof. Dr. Dilci, ailelerin çocuklarının internet üzerinden ne tür alışverişler yaptığını dikkatle takip etmeleri gerektiğini belirtti. Özellikle yasaklı maddeler içerebilecek paketlenmemiş veya tanınmayan markalara ait ürünler konusunda şüpheci olunması gerektiğini vurguladı.

Online Alışverişe Dikkat: Çocukların internet üzerinden alışveriş yaparken güvenilir platformları tercih etmeleri ve şüpheli ürünlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, çocuğun davranışlarındaki ani değişikliklerin gözlemlenmesi gerektiğini ve şüpheli ürünlerin sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti.

Tedbirler ve Bilgilendirme: Çocuklara internet üzerinden güvenli alışveriş yapma yollarını öğretmelerini ve güvendikleri bir yetişkin olmadan alışveriş yapmamalarını önerdi. Şüpheli ürünlerin tüketilmesi durumunda ise derhal sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'taki 3 Asırlık Çermik Talan Edildi

Sivas'taki 3 Asırlık Çermik Talan Edildi