19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda Yusuf Dikeç'ten İlham Alan Öğrenciler Atıcılık Eğitimi Aldı

Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda Yusuf Dikeç'ten İlham Alan Öğrenciler Atıcılık Eğitimi Aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Taşkent ve Beyşehir Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda, öğrenciler hem eğleniyor hem de öğreniyor. Kampta, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Yusuf Dikeç'ten ilham alan gençler, lazer tabancalarıyla atıcılık eğitimi alarak yeteneklerini geliştirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda Yusuf Dikeç'ten İlham Alan Öğrenciler Atıcılık Eğitimi Aldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Taşkent ve Beyşehir'deki Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları, gençlere eğlenerek öğrenme fırsatı sunmaya devam ediyor. Kamplarda düzenlenen çeşitli etkinlikler arasında, lazer tabancalarıyla verilen atıcılık eğitimleri, özellikle Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç'i örnek alan öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Atıcılık eğitimine katılan öğrenciler, Dikeç'in olimpiyatlardaki başarısından etkilenerek onun atış tarzını deneme fırsatı buldu. Öğrencilerden Ahmet Faruk Yüce, "Olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, bizim milli gururumuz. Onun verdiği pozda atış yapmak benim için çok önemliydi. Normalde iki elimle atış yapıyordum ama Dikeç’ten ilham aldığım için bu sefer tek elimle ateş ettim. Bu imkanı bize sunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ederim" dedi.

Kampta, atıcılığın yanı sıra su voleybolu, basketbol, doğa yürüyüşleri, dart gibi pek çok etkinlikte de eğlenen öğrenciler, üç gün boyunca unutulmaz anlar yaşadı. Lise Medeniyet Akademileri ve Bilgehane öğrencilerinin yanı sıra, Konya'da eğitim gören ortaokul öğrencilerinin de katıldığı kamplar, gençlere sosyal ve sportif alanlarda kendilerini geliştirme imkanı sunuyor.

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ecdad Bahçesi'nde düzenlenen "Laser Run" etkinliğinde aileler de kıyasıya yarıştı. Dört farklı kategoride düzenlenen etkinlikte 232 katılımcı, lazer tabancalarıyla hedefleri vurmak için mücadele etti. Kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödüller verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turkcell, ITU'nun Telekomünikasyon Ağları için Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu Başkanlığına Seçildi

Turkcell, ITU'nun Telekomünikasyon Ağları için Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu Başkanlığına Seçildi