16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor İzmir'de Merih Demiral'ın Heykeli Önerisi Reddedildi

İzmir'de Merih Demiral'ın Heykeli Önerisi Reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, EURO 2024'te bozkurt işareti yaptığı için ceza alan Merih Demiral'ın heykelinin dikilmesi önerisini reddetti. Başkan Cemil Tugay, futbolcunun heykelinin dikilmesi için yeterli gerekçenin olmadığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir'de Merih Demiral'ın Heykeli Önerisi Reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının ikinci oturumunda, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında yaptığı 'bozkurt' işareti nedeniyle 2 maç ceza alan milli futbolcu Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önerisi tartışıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser tarafından sunulan önerge, ilgili üç komisyonda oy çokluğuyla reddedildi. Böylece Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmemesi kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bozkurt işaretinin Türk tarihinde önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Ancak bu işaret bir partimizle özdeşleşmiş durumda. Merih Demiral'ın cezalandırılmasına tepkiliyiz, ancak bir futbolcunun heykelini dikmek için yeterli gerekçeyi bulamıyoruz" dedi. Tugay, ayrıca bazı çevrelerden gelen eleştirilerin asılsız olduğunu belirterek, "Bizler Atatürk milliyetçisiyiz. Bu tür iftiraları hak etmiyoruz," diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DSÖ'den Küresel Acil Durum: Yusuf Güney'in Tahminleri Yeniden Gündemde

DSÖ'den Küresel Acil Durum: Yusuf Güney'in Tahminleri Yeniden Gündemde