19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı Parçalamayı Değerlendiriyor

ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı Parçalamayı Değerlendiriyor

ABD Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz hafta antitröst davasında Google aleyhine verilen kararın ardından, şirketi parçalamayı değerlendiriyor. Android işletim sistemi ve Google Chrome'un olası ayrılacak birimler olarak öne çıktığı belirtiliyor. DOJ, Google'ın arama reklamcılığı programı AdWords'ü zorla satmayı ve Chrome web tarayıcısını elden çıkarmayı da düşünüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
ABD Adalet Bakanlığı, Google'ı Parçalamayı Değerlendiriyor

ABD Adalet Bakanlığı'nın (DOJ) Google'ı parçalamayı düşündüğü iddiaları gündeme geldi. Bloomberg'te yer alan habere göre, DOJ, Google'ın çevrimiçi arama pazarında yasa dışı bir tekel oluşturduğuna hükmedilmesinin ardından, şirketi bölme planını değerlendiriyor.

Google'ın Android işletim sistemi ve Chrome web tarayıcısı gibi birimlerin olası ayrılacak parçalar arasında yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca, Google'ın arama reklamcılığı programı AdWords'ün satılması ve rakiplerle daha fazla veri paylaşımının zorunlu kılınması gibi seçenekler de değerlendirilen diğer olasılıklar arasında.

Google, antitröst davasında ABD Adalet Bakanlığı ile karşı karşıya gelmiş ve tekelini korumak için rekabete aykırı yöntemler kullandığı gerekçesiyle suçlu bulunmuştu. Bu karar, DOJ'un açtığı antitröst davalarında bugüne kadar kazandığı en büyük dava olarak öne çıkıyor. Google'ın ise bu kararı temyize götürmeyi planladığı bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda Yusuf Dikeç'ten İlham Alan Öğrenciler Atıcılık Eğitimi Aldı

Atabey Gençlik ve Eğitim Kampları'nda Yusuf Dikeç'ten İlham Alan Öğrenciler Atıcılık Eğitimi Aldı