16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam İçli Köfte İyi Pişmiyor Mu? İşte İçli Köftenin Daha İyi Pişmesi İçin Püf noktaları

İçli Köfte İyi Pişmiyor Mu? İşte İçli Köftenin Daha İyi Pişmesi İçin Püf noktaları

İçli köfte, lezzetiyle herkesi cezbeden bir yemektir. Bu tarif sayesinde içli köftenin dağılmadan mükemmel bir şekilde piştiğini göreceksiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçli Köfte İyi Pişmiyor Mu? İşte İçli Köftenin Daha İyi Pişmesi İçin Püf noktaları

İçli Köfte Püf Noktaları

İçli köftenin içi daha iyi pişmesi için dikkate alınması gereken bazı püf noktaları vardır. Bu ipuçlarını uygulayarak, evinizde lezzetli ve sağlıklı içli köfteler hazırlayabilirsiniz.

İçli Köfte Tarifi

İçli köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak evde yapılan içli köftelerin içi yeterince pişmeyebilir. İyi pişmemiş içli köfte, lezzetini kaybeder ve sindirim sorunlarına neden olabilir.

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için: 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur 1 çay bardağı irmik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağından biraz az un 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı soğuk su İçi için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 300 gr kıyma 3 orta boy soğan Yarım tatlı kaşığı salça Yarım demet maydanoz 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı) Tuz Pul biber Karabiber Kızartmak için: Sıvı yağ

İçli Köfte Yapımı

Soğanları incecik doğrayın.

Kıymalı Harcın Yapımı

Bir tavada sıvı yağ kızdırın ve doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip 3 dakika daha pişirin. Baharatları, tuzu, cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Ocağın altını kapatıp harcı soğumaya bırakın.

İçli Köfte Hamurunun Hazırlanması

Bulguru soğuk suyla ıslatın. İrmiği, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyerek karıştırın. Azar azar su ekleyip yoğurun. Unu ekleyerek tekrar yoğurun. Hamurunuzun kıvamı tutarsa hazırdır. Elinizle hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp açın.

İçli Köftenin Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Açtığınız hamurun içine harçtan koyup kapatın. İçli köfteleri kızgın yağda kızartın. Kızaran içli köfteleri servis yapabilir veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Haşlamak isterseniz, kaynayan suya limon tuzu ve tuz ekleyerek içli köfteleri haşlayabilirsiniz.

İçli köfte tarifini uygulayarak, sevdiklerinize lezzetli bir ikramda bulunabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkımızın Taleplerinin Farkındayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkımızın Taleplerinin Farkındayız