08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya İtalya'da Daltonlar Çetesi'nin Başı Ele Geçirildi

İtalya'da Daltonlar Çetesi'nin Başı Ele Geçirildi

İtalya'nın Viterbo şehrinde gerçekleştirilen operasyonda, "Daltonlar çetesi" lideri Barış Boyun dahil 17 Türk ve 2 İtalyan olmak üzere toplam 19 suç örgütü üyesi yakalandı. Bakan Yerlikaya operasyon hakkında bilgi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İtalya'da Daltonlar Çetesi'nin Başı Ele Geçirildi

Interpol koordinesinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 4 ülkede suç örgütü üyelerine yönelik operasyonlar düzenlendi ve 19 kişi gözaltına alındı. İtalyan Polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde suç örgütü elebaşı Barış Boyun da aralarında olmak üzere toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Operasyon Detayları

Gözaltına alınanlar arasında terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak gibi suçlardan aranan kişiler bulunmaktadır.

Elebaşının Yakalanması

Operasyon kapsamında gözaltına alınan organize suç örgütü elebaşı Barış Boyun, Roma'ya yakın bir bölge olan Viterbo'da yakalandı. Türkiye'de en çok arananlar listesinde yer alan Boyun, daha önce Türk makamlarının iade talebine rağmen İtalyan yargısının bu talebi reddettiği bilinmektedir.

Operasyon Detayları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun ayrıntılarını paylaşarak, Türkiye'de aranan ve toplam 56 ayrı suç kaydı bulunan 19 şüphelinin yakalandığını belirtti. Operasyon, Türk ve İtalyan polis birimlerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Önceki Operasyonlar

Daha önce İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Sakarya ve Kütahya'da gerçekleştirilen 26 ayrı operasyonda 317 şahıs yakalanmış, 175'i tutuklanmış ve 100'ü hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Bu operasyonlarla suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele sürdürülmüştü.

İzmir Operasyonu

Nisan ayında gerçekleştirilen "Mahzen-24" operasyonunda Boyun'un örgüt üyeleriyle birlikte 8 şüpheli daha yakalanmıştı. Operasyonda ruhsatsız silahlar, uyuşturucu madde ve suçta kullanılan araçlara el konulmuştu. Bu operasyonlarla suç örgütlerine yönelik mücadelenin devam edeceği vurgulanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor'da Yeni Bir Dönem Başlıyor: Teknik Adam Değişikliği!

Sivasspor'da Yeni Bir Dönem Başlıyor: Teknik Adam Değişikliği!