16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Putin ve Abbas Moskova'da Ortadoğu'daki Durumu Görüştü

Putin ve Abbas Moskova'da Ortadoğu'daki Durumu Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelerek Ortadoğu'daki mevcut durumu ve Gazze'deki insani krizi değerlendirdi. Görüşme, Filistin-İsrail çatışması ve bağımsız bir Filistin devleti konularında önemli mesajlar içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Putin ve Abbas Moskova'da Ortadoğu'daki Durumu Görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ortadoğu'daki durumu değerlendirdi. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, görüşmede Filistin-İsrail çatışmasının mevcut durumu ve Gazze Şeridi'ndeki insani felaket üzerine odaklanıldı. Abbas'ın bu önemli ziyaretinin ardından Türkiye'ye geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ve TBMM'de bir konuşma yapması bekleniyor.

Rusya, Ortadoğu'daki çeşitli aktörlerle kurduğu diplomatik ilişkilerle dikkat çekiyor. Rusya, daha önce Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesini kınamış ve Batılı devletlere 1967 sınırları dahilinde bağımsız bir Filistin devleti ihtiyacını göz ardı ettikleri gerekçesiyle eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas’ta 4,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Sivas’ta 4,1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi