08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya PYD Suriye'de planlanan yasadışı seçimi erteledi

PYD Suriye'de planlanan yasadışı seçimi erteledi

PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde planladığı yerel seçim, Türkiye'nin sert tepkisi üzerine Ağustos 2024'e ertelendi. Seçim, 30 Mayıs'tan sonra 11 Haziran'a ertelenmişti ancak bu karar Türkiye tarafından eleştirilmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
PYD Suriye'de planlanan yasadışı seçimi erteledi

Suriye'de Planlanan Yerel Seçim Ertelendi

Örgütten Yapılan Açıklama

Suriye'de planlanan yerel seçim ertelendi. "Seçim sürecine katılan partiler ve siyasi koalisyonlar, seçimlerin ertelenmesi için ÖY/YSK'ya başvurdu" açıklaması yapıldı.

Seçimlerin Erteleme Kararı

Demokratik bir şekilde yapılması amaçlanan seçimler, planlanan tarihten Ağustos 2024'e ertelendi.

Türkiye'nin Tepkisi

Türkiye, 30 Mayıs'ta yapılması planlanan yerel seçim kararına sert bir tepki gösterdi. Suriye'nin kuzeyinde kurulmaya çalışılan PKK yönetimine karşı her türlü girişimde bulunuldu.

Uluslararası Baskılar ve Ertelenen Karar

Cezire, Deyr Ez Zor, Rakka, Tabka, Fırat, Münbiç ve Afrin’in Şehba bölgelerinde yapılacak yerel seçim, yoğun dış baskılar nedeniyle 11 Haziran 2024'e ertelendi.

Diğer Gelişmeler ve Boykot Kararları

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) seçimlere katılmayacaklarını açıkladı. Diğer siyasi yapılar da boykot kararını destekledi.

Uluslararası Tepkiler ve İç Çatışmalar

Türkiye'nin kararlı tutumu sonucunda bölgede oluşan güç birliği uluslararası platformlarda destek buldu. ABD'nin seçimlere ilişkin adil bir ortam olmadığı yönündeki açıklaması, PYD/YPG içinde çatışmalara neden oldu.

Seçimin Ertelenmesi

Sonunda hiçbir destek alamayan PYD/YPG, yerel seçimin ertelenmesi kararına vardı ve seçim Ağustos 2024'e kadar ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okan Buruk Galatasaray İle İmza Töreninde Buluşacak

Okan Buruk Galatasaray İle İmza Töreninde Buluşacak