16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Lavanta bahçeleri kadınlarla güzelleşiyor

Lavanta bahçeleri kadınlarla güzelleşiyor

Kadın üreticilerin teorik ve pratik eğitimlerini tamamlayarak hayata geçirdikleri projede, 4 dekarlık alana lavanta bahçesi kurulması için gerekli lavanta fideleri teslim edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lavanta bahçeleri kadınlarla güzelleşiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ''Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı'' kapsamında İl Müdürlüğü tarafından Lavanta Üretiminin Artırılması Projesi hayata geçirildi.

Lavanta Fideleri Kadın Üreticilere Dağıtıldı

Proje kapsamında, teorik ve pratik eğitimleri başarıyla tamamlayan kadın üreticilere ait 4 dekarlık alanda lavanta bahçesi oluşturulması için lavanta fideleri dağıtıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü'nden Açıklama

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, küçük aile çiftçiliğinin sosyoekonomik denge için önemli olduğunu belirterek, aile çiftçiliğinin desteklenmesiyle üretim ve istihdamın artabileceğini vurguladı. Ayrıca, aile çiftçiliğinin yerel ekonomiye katkı sağlayarak kırsal kalkınmayı desteklediğini ifade etti.

Hibeli Proje ile Desteklenen Lavanta Üretimi

Lavanta Üretiminin Artırılması Projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklarıyla %100 hibe desteğiyle uygulanmıştır. Proje kapsamında kadın çiftçilere lavanta fideleri dağıtıldı ve verimli bir üretim sezonu geçirmeleri temenni edildi.

Kadın Çiftçiler Üretim Sürecini Öğrendi

Lavanta fidelerinin dikilmesinin ardından kadın çiftçiler, uygulama bahçesine götürülerek lavanta ve diğer ürünlerin yetiştirme süreci hakkında detaylı bilgi aldılar. Bu sayede, kadın çiftçilerin üretim sürecine katkı sağlamaları ve bilinçlenmeleri hedeflendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demiryollarında İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Demiryollarında İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor