19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel 11,4 Milyar Liralık Dev Yatırım Projesi Hayata Geçiyor!

11,4 Milyar Liralık Dev Yatırım Projesi Hayata Geçiyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uyguladığı KKYDP programı kapsamında 16 bin 952 proje tamamlandı, yatırımcılara 5,3 milyar lira hibe ödemesi yapıldı. Bu programla kırsaldaki gelir düzeyinin artırılması hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
11,4 Milyar Liralık Dev Yatırım Projesi Hayata Geçiyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kesimde gelir düzeyini artırmayı hedefleyen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde şimdiye kadar tamamlanan 16 bin 952 projeye 5,3 milyar lira hibe ödemesi yaparak 11,4 milyar liralık yatırımın faaliyete geçmesini sağladı.

Programın Amaçları

Kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliğini artırmayı ve yerel kalkınma kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen KKYDP, doğal kaynakları koruyarak kırsal alanlarda gelir seviyesini yükseltmeyi, tarımsal üretimi geliştirmeyi, tarıma dayalı sanayiyi entegre etmeyi, tarımsal pazarlama altyapısını güçlendirmeyi ve alternatif gelir kaynakları oluşturmayı amaçlıyor.

Yeni Yatırım ve İstihdam Planları

Bu yıl için kırsal kalkınma yatırımları ve bireysel sulama projelerine toplamda 5 milyar lira hibe desteği sağlanarak 13 milyar lira yatırım ve yaklaşık 20 bin yeni istihdam hedefleniyor.

İstihdama Etkisi

KKYDP kapsamında tamamlanan projeler sayesinde 121 bin 544 kişiye istihdam sağlandı ve 299 bin 320 makine-ekipman desteği için 2,1 milyar lira kaynak sağlandı.

Bireysel Sulama Sistemleri

2007'den bu yana yüzde 50 hibe ile modern sulama sistemlerinin kullanımı teşvik edilirken 54 bin 111 proje ile 5,1 milyon dekar arazi sulama sistemlerine kavuşturuldu ve 1,8 milyar lira ödeme yapıldı.

Proje Üst Limitleri Güncellendi

Programın uygulanma sürecinde her yıl proje üst limitleri güncellenirken bu sene ekonomik yatırımlar için 3-14 milyon lira, altyapı yatırımları için 100 bin-3 milyon lira üst limitleri belirlendi.

Öne Çıkan Desteklenen Projeler

KKYDP kapsamında en fazla desteklenen projeler arasında tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve aile işletmeciliği faaliyetlerini destekleyen altyapı sistemleri ile ahır ve sera gibi sabit yatırımlar bulunmaktadır.

Desteklenen Şehirler

En çok projeye destek sağlanan şehirler arasında İzmir, Konya, Mardin, Gaziantep ve Niğde bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Yeni Sezon İçin Transfer Çalışmalarını Hızlandırıyor

Sivasspor, Yeni Sezon İçin Transfer Çalışmalarını Hızlandırıyor