19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Bakan Göktaş'tan Kız Öğrencilere Destek: Ankara Organize Sanayi Bölgesi ile Protokol İmzalanacak

Bakan Göktaş'tan Kız Öğrencilere Destek: Ankara Organize Sanayi Bölgesi ile Protokol İmzalanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi ile imzalanacak protokol ile kız öğrencilere meslek edinme desteği sağlanacağını açıkladı. Törende kadın futboluna verdikleri destekle ilgili konuşan Göktaş, bu alandaki başarıların eşitlik anlayışını güçlendireceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Göktaş'tan Kız Öğrencilere Destek: Ankara Organize Sanayi Bölgesi ile Protokol İmzalanacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İstihdam Ofisi ile protokol imzalayacaklarını açıkladı. Bu protokol kapsamında, Ankara'daki üniversitelerin meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerinde eğitim gören kız öğrencilere meslek edinme desteği sağlanacak. Bakan Göktaş, "Bu adımla, kadınların ve genç kızlarımızın mesleki niteliklerini geliştirmelerine destek olacak, istihdamın artırılmasını sağlayacağız." dedi.

CerModern'de düzenlenen "Kristal Ayaklar Ödül Töreni"nde konuşan Bakan Göktaş, sporda olduğu gibi hayatın her alanında kadınların daha fazla yer alması için çalıştıklarını vurguladı. Kadın hakları konusunda büyük adımlar attıklarını belirten Göktaş, "Kadınlar, Türkiye ile güçlendi, Türkiye'ye güç veren bir konuma geldi." ifadelerini kullandı.

Göktaş ayrıca, kadın futbolunu desteklemeye özel önem verdiklerini ve bu alanda yaptıkları çalışmalarla kız çocuklarının sosyal hayata katılımlarını sağladıklarını belirtti. "Bu anlamda bu yıl 2'nci lige yükselen Ağrı Kadın Futbol Takımımızı başarılarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Törende, "Yılın Gol Kraliçesi" ödülünü Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET futbolcusu Armisa Kuc'a takdim eden Bakan Göktaş, kadın futbolundaki başarıların sahalardaki eşitlik anlayışını güçlendireceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yiğidolar İlk İki Haftaya Damga Vurdu, Yeni Transferler Kapıda

Yiğidolar İlk İki Haftaya Damga Vurdu, Yeni Transferler Kapıda