18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Genel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Teröristan kurdurmayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Teröristan kurdurmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye bölücü örgütün 'teröristan' kurmasına izin vermeyecek" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklama: Teröristan kurdurmayacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı'nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de düzenlenen Efes-2024 Tatbikatı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyeceğini vurgulayan Erdoğan, tatbikata 45 farklı ülkeden bin 745 yabancı askeri personelin katıldığını belirtti.

Efes-2024 Tatbikatı'nda Yeni Sistemler Denenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Efes-2024 Tatbikatı sırasında 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk kez deneneceğini açıkladı. Tatbikata 45 farklı ülkeden 2 bine yakın dost personelin katıldığını belirten Erdoğan, tatbikatın barışı destekleme harekatına dayalı jenerik bir senaryoyla icra edildiğini ifade etti.

Türkiye'nin Savunma Sanayi Alanındaki Gelişmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki gelişmeleri vurgulayarak, yerli ve milli sistemlerin Efes-2024 tatbikatında kullanılacağını belirtti. Türkiye'nin savunma sanayindeki yeteneklerini dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Barışın Desteklenmesi ve Bölgesel İlişkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barışın ve işbirliğinin yanında olduğunu vurgulayarak, hiçbir ülkeye karşı husumet beslemediklerini dile getirdi. Bölgedeki dost ve kardeş ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi ve Türkiye'nin barışı destekleme çabalarına devam edeceğini belirtti.

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarına Tepki

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert bir şekilde tepki göstererek, masum insanların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Türkiye'nin Gazze'deki acil ateşkes için diplomatik çabalarını sürdüreceğini ve soykırımın sorumlularının adalete hesap vermesini destekleyeceğini dile getirdi.

Güvenlik ve Savunma Politikaları

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin güvenlik ortamındaki zorluklara karşı etkin politikalar ürettiğini vurgulayarak, güçlü ordumuzla her türlü tehlikeyi bertaraf etmeye devam edeceklerini ifade etti. Dost ve müttefik ülkelerle koordinasyon içinde çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çilek Hasadına Başlandı: 1400 Ton Rekolte Bekleniyor

Çilek Hasadına Başlandı: 1400 Ton Rekolte Bekleniyor