08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Eski ABD Başkanı Donald Trump TikTok'a Katıldı: Milyonlarca Takipçiye Ulaştı

Eski ABD Başkanı Donald Trump TikTok'a Katıldı: Milyonlarca Takipçiye Ulaştı

ABD eski Başkanı Donald Trump, TikTok'a katılarak milyonlarca takipçiye ulaştı. Platformun Çinli sahibi nedeniyle yasaklanması tartışılan TikTok için Trump'ın katılımı önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eski ABD Başkanı Donald Trump TikTok'a Katıldı: Milyonlarca Takipçiye Ulaştı

Donald Trump TikTok'a Katıldı

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, başkanlığı döneminde ulusal güvenlik gerekçesiyle yasaklamaya çalıştığı sosyal medya platformu TikTok'a katıldı.

Trump'tan İlk Paylaşım

Trump başkanlığı döneminde yasaklamaya çalıştığı TikTok'a katıldı ve dün gece hesabından ilk paylaşımını yaptı. Bu hareketiyle dikkatleri üzerine çekti.

İlk Videolu Paylaşım

Donald Trump, açtığı teyidli hesabından kısa bir video görseli ile ilk paylaşımını yaptı ve "Burada olmak gurur verici." ifadesini kullandı. Takipçi sayısı hızla artarak milyonları geçti.

Amerika'da Popülerlik

Amerika'da 170 milyondan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, özellikle genç seçmenlere ulaşmak için önemli bir platform haline gelmiş durumda. Trump'ın bu adımı, platformun ABD Kongresinde yasaklanması tartışmalarına da katkı sağlıyor.

Geçmişteki Yasaklama Girişimi

Trump, başkanlığı döneminde TikTok'u ulusal güvenlik gerekçesiyle kapatmaya çalışmış ancak bu girişimi federal mahkeme tarafından engellenmişti. Şimdi ise TikTok'a katılması dikkat çekiyor.

Temsilciler Meclisi'nde Tartışmalar

ABD Temsilciler Meclisi, TikTok'un ulusal güvenliği tehdit ettiği iddialarıyla ilgili yasaklanmasını öngören bir tasarıyı kabul etmişti. Tasarıya destek verenler, TikTok'un Amerikan vatandaşlarının bilgilerini Çin'e aktardığı endişelerini dile getiriyor.

Yönetimden Gelen İddialar

TikTok'un yönetimi ise iddiaları reddederek, Amerikan yasalarına uygun bir şekilde faaliyet gösterdiklerini ve kullanıcı verilerini güvende tuttuklarını savunuyor.

Son Durum

Tasarı Temsilciler Meclisinde kabul edildikten sonra Senato'ya gönderildi. ABD Başkanı Joe Biden ise tasarının ulusal güvenlik hassasiyetleri doğrultusunda imzalayacağını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Piknikçiler Boş Arazide Erkek Cesedi Buldu: Ceset Kafasından Vurulmuş!

Piknikçiler Boş Arazide Erkek Cesedi Buldu: Ceset Kafasından Vurulmuş!