19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Eskişehir’de Bıçaklı Saldırganın 'Kara Güneş' ve 'Nazi' Sembolü Tartışma Yarattı

Eskişehir’de Bıçaklı Saldırganın 'Kara Güneş' ve 'Nazi' Sembolü Tartışma Yarattı

Eskişehir’de 5 kişiyi bıçaklayarak yaralayan saldırganın üzerindeki 'Kara Güneş' ve bıçağındaki 'Nazi' sembolü sosyal medyada tartışma konusu oldu. Saldırganın Neo-Nazi sembollerini kullanması, bu saldırının arkasında ideolojik bir motivasyon olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Eskişehir’de Bıçaklı Saldırganın 'Kara Güneş' ve 'Nazi' Sembolü Tartışma Yarattı

Eskişehir’de dün akşam saatlerinde gerçekleşen ve 5 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Tepebaşı Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesinde 18 yaşındaki A.K. adlı şüpheli, rastgele insanlara saldırarak 5 vatandaşı yaraladı. Olay anını sosyal medya üzerinden canlı yayınlayan A.K., üzerinde Nazi sembolü taşıyan bir bıçak ve 'Kara Güneş' sembollü çelik yelekle dikkat çekti.

Kara Güneş ve Nazi sembolü, tarih boyunca Neo-Nazi hareketleri tarafından sıkça kullanılan semboller arasında yer alıyor. İkinci Dünya Savaşı sonrasında nasyonal sosyalizmi diriltme çabalarının bir parçası olarak bu semboller, ırkçı ve faşist grupların da simgesi haline geldi. Şüphelinin bu sembollerle saldırıyı gerçekleştirmesi, saldırının ideolojik bir zemine oturabileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Sosyal medyada ise A.K.'nin Zafer Partisi'ne yakın olduğu iddiaları dolaşıyor. Zanlının, mülteci karşıtı olarak bilinen ve ırkçı saldırılarıyla dikkat çeken Ataman Kardeşler grubuyla ilişkili olduğu öne sürülüyor. Ancak bu iddialar şu an için doğrulanmış değil.

Olayın ardından gözaltına alınan A.K., hastanede yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaralıların tedavileri ise hastanede sürüyor.

Eskişehir'deki bu saldırı, toplumda derin bir infial yaratırken, olayın ideolojik arka planının olup olmadığı konusundaki soru işaretleri de artıyor. Yetkililerin olayın tüm boyutlarını titizlikle araştırdığı öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1200 Yıl Önce Patlayan Süpernova "SN 1181" Hakkında Yeni Keşif: Zombi Yıldız Tespit Edildi

1200 Yıl Önce Patlayan Süpernova "SN 1181" Hakkında Yeni Keşif: Zombi Yıldız Tespit Edildi