08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel KOCAFEST: Teknolojinin Nabzı Kayseri'de Atacak

KOCAFEST: Teknolojinin Nabzı Kayseri'de Atacak

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek KOCAFEST, 235 takımın katılacağı, 12 farklı kategoride yarışacakları heyecan verici bir teknoloji festivaline dönüşüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KOCAFEST: Teknolojinin Nabzı Kayseri'de Atacak

Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) bu yıl 235 takımın 12 farklı kategoride yarışacağı büyük bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Kocasinan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Birliğiyle Gerçekleşecek Festival

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Kocasinan'da sıra dışı belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürüttüklerini ve KOCAFEST'in de bu anlayışın önemli bir örneği olduğunu vurguladı.

Kocasinan'ın Hedefleri ve Vurgulanan Değerler

Başkan Çolakbayrakdar, "Hedefimiz Kocasinan'da yaşamanın bir ayrıcalık olması. Bu amaçla gece gündüz çalışıyoruz. Üçüncüsünü düzenlediğimiz KOCAFEST ile Türkiye'nin yerli ve milli teknolojisini üretecek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Kayseri'ye yakışır projeler üretiyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte yeni nesli şekillendirmeye devam ediyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği için Kocasinan'ın her yerindeyiz. Ayağı yere basan, toplumsal fayda sağlayan ve çocuklarımıza fayda üreten projelerin arkasındayız." şeklinde konuştu.

Festivalin Detayları ve Zamanı

KOCAFEST, 23 Mayıs Perşembe günü saat 11:00'de Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı'nda başlayacak. Başkan Çolakbayrakdar tüm Kayserilileri festivale davet ederek, "Anadolu'nun ortasında 'Dijital bir Fidan' diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Etkinlikte Neler Olacak?

Festivalde ortaokul ve lise öğrencilerinin hazırladığı projeler 12 farklı kategoride yarışacak. Kodlama, robotik, yapay zeka, oyun geliştirme gibi alanlarda yarışmalar düzenlenecek. Sergiler, atölyeler ve konferanslar da festival kapsamında yer alacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor Takımı, Antrenmanlarda Rahat Bir Hava Estiriyor

Sivasspor Takımı, Antrenmanlarda Rahat Bir Hava Estiriyor