16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Ekrem İmamoğlu: "Ekrem İmamoğlu, Millet Nerede İsterse Orada Olacak"

Ekrem İmamoğlu: "Ekrem İmamoğlu, Millet Nerede İsterse Orada Olacak"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve CHP'nin içindeki demokrasi süreci hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, milletin kendisini nerede isterse orada olacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ekrem İmamoğlu: "Ekrem İmamoğlu, Millet Nerede İsterse Orada Olacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ Televizyonu'nda gazeteci Uğur Dündar’ın sorularını yanıtlayarak, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve CHP'nin kurultay süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Ben CHP'yi iktidara taşıyan bir genel başkan olarak tarihe geçmek istiyorum" sözlerinin hatırlatılması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.

"Ekrem İmamoğlu, Millet Nerede İsterse Orada Olacak"

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, "Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlardan korunmalıyız. Eminim ki hiçbir arkadaşımız böylesi bir ortamdan kendisine ikbal arama seviyesizliğine düşmez. Ben çok ağır bir meselenin içerisinde olduğumuzun farkındayım. Çok net söylüyorum; Ekrem İmamoğlu millet nerede isterse orada olacak," dedi.

"Değişimin Başlangıcı 5 Kasım'dı"

Sivas'ta başlayacak olan CHP kurultay süreci hakkında da konuşan İmamoğlu, "Bugün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in ve bütün CHP'li dostlarımızın Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, tüzük kurultayının yapılması noktasında Sivas'ı tercih etmelerini elbette çok kıymetli buluyorum. Umuyorum birlik beraberlik ruhunu ve siyasetin bir hizmet aracı olduğunu unutmadan, bir süreci başlatırız," ifadelerini kullandı. İmamoğlu, değişim sürecinin 5 Kasım'da başladığını ve bunun sürdüğünü belirtti.

"Tarihi Bir Misyonumuz Var"

Parti içi demokrasinin önemine vurgu yapan İmamoğlu, "Bu bir tüzük kurultayıdır ve devrimci, iyileştirici, birleştirici ve kapsayıcı olacaktır. CHP'nin zeminini büyütmek zorundayız. Hiçbir koltuğun sahibi olmadığımızı, emanetçi olduğumuzu, milletin temsilcisi olduğumuzu ve kibirden arınmamız gerektiğini bilerek hareket etmeliyiz," dedi.

İmamoğlu, CHP'nin tarihi bir misyonu olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına koşar adım girebilmemiz için geçmişin hatalarından kurtulmamız, kalıcı bir demokratik yapıya kavuşmamız gerekiyor. Bu süreç de işte o kuvvetli adımların bir parçası," ifadeleriyle sürecin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekrem İmamoğlu'ndan Yeni Şafak Gazetesine Sert Tepki: "Yeşil Alan Üzerine Ders Verecek Son Kişi Onlar"

Ekrem İmamoğlu'ndan Yeni Şafak Gazetesine Sert Tepki: "Yeşil Alan Üzerine Ders Verecek Son Kişi Onlar"