16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan İBB Sporcularını Tebrik Etti

Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan İBB Sporcularını Tebrik Etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran İBB Spor Kulübü sporcuları Nafia Kuş Aydın (taekwondo) ve Buse Tosun Çavuşoğlu'nu (güreş) tebrik etti. İmamoğlu, sporcuların başarısının kendilerini gururlandırdığını belirtti ve İBB'nin amatör sporları desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan İBB Sporcularını Tebrik Etti

stanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan İBB Spor Kulübü sporcuları Nafia Kuş Aydın (taekwondo) ve Buse Tosun Çavuşoğlu'nu (güreş) Saraçhane'deki makamında ağırlayarak tebrik etti. İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, Genel Sekreter Erdem Aslanoğlu ve antrenörler de buluşmada sporculara eşlik etti.

İmamoğlu, Aydın ve Çavuşoğlu'nun kazandıkları madalyaların kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Gururla izledik sizleri. Olimpiyatlarda madalyayla dönmeniz bizleri ayrıca gururlandırdı. Sizlere ve emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz. Kadın sporcularımızın başarılarını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Nice başarılara imza atacağınıza inanıyorum," dedi.

Sporcuların elde ettikleri başarının büyük bir emek sonucu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, dünya çapında tanınan sporcular olan Cristiano Ronaldo ve LeBron James’i örnek göstererek, sporcuların uzun yıllar aktif olarak sahada yer alabileceğini belirtti. Paris 2024 Olimpiyatları'ndaki coşkulu seyirci atmosferinden etkilendiğini de dile getiren İmamoğlu, İstanbul’da da benzer bir spor kültürünü yaygınlaştırmak istediklerini ifade etti.

İBB Spor Kulübü'nün amatör branşlara verdiği destekle ön plana çıktığını belirten İmamoğlu, "Olimpik ve amatör spor dallarında ülkemizin lokomotifi olma vizyonuyla yola devam edeceğiz. Sizlerin başarısı, bu yolda motivasyonumuzu daha da artırıyor," ifadelerini kullandı.

Güreş dalında 68 kiloda bronz madalya kazanan Buse Tosun Çavuşoğlu, İBB adına kazandığı ikinci madalyanın kendisi için altın değerinde olduğunu belirtti. Taekwondo dalında 67 kiloda bronz madalya kazanan Nafia Kuş Aydın ise İBB Spor Kulübü'nün kendisi için bir aile olduğunu ifade ederek, "Kazandığımız başarılar birlikte başardığımız şeyler. Daha nice güzel başarılar kazanacağımıza inanıyorum," dedi.

İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ise, İmamoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Paralimpik Oyunlar'da da sporculardan madalya beklediklerini belirtti. Keleş, "Umuyorum oradan da güzel haberlerle yanınızda olacağız," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Spina Bifida ile Mücadele Eden Zeynep Yıldırım, Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor

Spina Bifida ile Mücadele Eden Zeynep Yıldırım, Dünya Şampiyonluğu Hedefliyor