16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Erdoğan: "Sivas Kongresi'nin Kararları Cumhuriyet'in İstikbaline Yön Verdi"

Erdoğan: "Sivas Kongresi'nin Kararları Cumhuriyet'in İstikbaline Yön Verdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaparak, Sivas Kongresi'nin Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in geleceği için kritik bir adım olduğunu belirtti. Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini genç nesillerin taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Erdoğan: "Sivas Kongresi'nin Kararları Cumhuriyet'in İstikbaline Yön Verdi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, Sivas Kongresi'nde tüm imkansızlıklara rağmen Türk milletinin birlik ve beraberlikle İstiklal Mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını vurgulayan Erdoğan, bu tarihi kararların Kurtuluş Savaşı'na ve Cumhuriyet'in geleceğine yön verdiğine dikkat çekti.

Erdoğan, "Bundan 105 sene evvel Sivas'ta, bağımsızlık ve vatan aşkıyla yakılan meşale, bugün de muasır medeniyet yürüyüşümüzde yolumuzu aydınlatmaktadır. Kahraman ecdadımızın ruh ve şuuru ile aynı değerlere sahip olan genç nesiller, ülkemizi Türkiye Yüzyılı hedefine taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, mesajında Sivas Kongresi'nde alınan kararların Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu belirterek, "Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve şükranla anıyor, bu Kongre'ye ev sahipliği yapan Sivaslıları ve tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlıyorum." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlardan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesajlar

Bakanlardan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesajlar