16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Hacıbektaş'ta 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Yapıldı

Hacıbektaş'ta 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Yapıldı

Hacıbektaş'ta düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu önemli konuşmalar yaptı ve çeşitli ödüller sahiplerini buldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hacıbektaş'ta 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri Yapıldı

Hacıbektaş’ta bu yıl gerçekleştirilen 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, Özel, iktidar partisinin Hacı Bektaş Veli’nin mirasına saygısızlık yaptığını belirterek tepkisini dile getirdi. Özel, “15 Ağustos akşamı alternatif bir tören düzenlenmesi, Hacı Bektaş'ın mirasına yapılmış büyük bir saygısızlık olarak değerlendiriyorum” dedi.

İmamoğlu ise, Hacı Bektaş Veli felsefesinin kendisine ışık tuttuğunu ve bu festivalin İstanbul'un en önemli etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı. İBB ve Hacıbektaş Belediyesi arasında yapılan protokolü duyuran İmamoğlu, “Bu güzel festivali sahipsiz bırakmamak ve en güçlü şekilde desteklemek konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Özel ve İmamoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş da konuşma yaptı. Etkinlikte, Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu'nun performansı ile başlayan programda ödüller de sahiplerini buldu. “Dostluk ve Barış Ödülü” Veliyettin Hürrem Ulusoy’a, “Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü” Ali Adil Atalay’a, “Akademik Araştırmalar Ödülü” Meral Salman Yıkmış’a ve “Kültür Sanat Ödülü” Kılavuz Bakır’a verildi. Etkinlik, semah dönülmesi ve konserlerle sona erdi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ın Yıldızeli İlçesinde Ahır Yangını: 1500 Balya Saman Zarar Gördü

Sivas'ın Yıldızeli İlçesinde Ahır Yangını: 1500 Balya Saman Zarar Gördü