08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Hakkari Diken Üstünde! Kentteki Olaylar Durdurulamıyor

Hakkari Diken Üstünde! Kentteki Olaylar Durdurulamıyor

Hakkari'de Belediye Başkanı Akış'ın görevden alınmasını protesto eden kalabalık ile polis arasında çıkan olaylarda bir polis amiri başından yaralandı. Olaylar büyüdü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakkari Diken Üstünde! Kentteki Olaylar Durdurulamıyor

Hakkari Belediye Başkanı Gözaltına Alındı, Tansiyon Yükseldi

DEM Parti Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Van'da gözaltına alınması ve yerine vekaleten Hakkari Valisi Ali Çelik'in atanmasının ardından başlayan protestolarda tansiyon yükselmeye devam ediyor. Çıkan olaylarda bir polis amiri başından aldığı darbe sonucu yaralandı.

Çok Sayıdaki Kentte Eylemciler Sokaklara İndi

Sokağa çıkan eylemciler polisle karşı karşıya geldi. Iğdır, Tunceli, Muş, Ağrı, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin, Bitlis, Van, Diyarbakır ve Hakkari'de gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantıları gibi etkinliklerin geçici süreyle yasaklandı.

Polis Amirine Saldırı: Olaylar Büyüyor

Bugün aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da bulunduğu kalabalık çarşı merkezinde yürüyüş yapmak üzere toplandı. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalıkla polis arasında olaylar çıktı.

Gerginlik Devam Ediyor

Polis ekipleri gruba gazla müdahale ederken olaylarda bir polis amiri ise başından aldığı darbe sonucu yaralandı. Kentte çıkan gerginlik devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erciyes Üniversitesi 21. Geleneksel Spor Şenliği'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Erciyes Üniversitesi 21. Geleneksel Spor Şenliği'nde Ödüller Sahiplerini Buldu