19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Paris Eleştirilerine ve Bakan Kurum'a Yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Paris Eleştirilerine ve Bakan Kurum'a Yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris ziyaretine yönelik eleştiriler ve Bakan Murat Kurum'a yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul'u tanıtmak için Paris'te bulunduğunu ve yerel yönetimlerin dışlanmasına tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Paris Eleştirilerine ve Bakan Kurum'a Yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB iştiraki KİPTAŞ'ın Kartal'daki temel atma töreninde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 2024 Olimpiyat Oyunları'nı Paris'te takip etmesi nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt veren İmamoğlu, İstanbul'u tanıtmak amacıyla Paris'te bulunduğunu belirtti ve yapılan eleştirileri "geçersiz" olarak nitelendirdi.

"İstanbul'u Tanıtmak İçin Oradaydık"

İmamoğlu, Paris'te bulunduğu süre boyunca İstanbul'u tanıtmak ve anlatmak için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Eleştiriler hakkında, "Bu lafların geçerliliği yok... Biz orada da ne yaptığımızı biliyoruz, burada da ne yaptığımızı biliyoruz" diyerek, işlerine odaklanmaya devam edeceklerini belirtti. İmamoğlu, bu tür eleştirilerin halk tarafından gereken cevabı alacağına inandığını ifade etti.

Murat Kurum'a Yanıt: "Davet Ederseniz Gelirim"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a da yanıt veren İmamoğlu, geçmişte birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Devletin bakanı olarak davet ederseniz gelirim" dedi. İmamoğlu, afet hazırlığı kapsamında itfaiye çalışanı talebinde bulunduklarını, ancak bu taleplerin karşılanmadığını belirtti. Ayrıca, çeşitli atamaların da imzalanmadığını dile getiren İmamoğlu, "Hangi partizanlığınızı sayayım?" diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Yerel Yönetimlerin Dışlanmasına Tepki

İmamoğlu, sokak hayvanları yasasının hazırlanmasında belediyelerin dışlanmasına da tepki gösterdi. "Bu memleketin tek mal sahibi var, millet" diyerek, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini savundu ve her konuda diyaloga açık olduğunu belirtti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?