16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Instagram'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Paylaşımları Silindi: Tepkiler Büyüyor

Instagram'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Paylaşımları Silindi: Tepkiler Büyüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Filistin'deki katliamı kınayan ve İsrail terörünü eleştiren iki paylaşımının Instagram tarafından silindiğini açıkladı. Bu durum, sosyal medyada geniş tepki topladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Instagram'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Paylaşımları Silindi: Tepkiler Büyüyor

Instagram, sekiz gün süren erişim engelinin ardından yeniden açılmasının hemen sonrasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın iki paylaşımını silmesiyle tekrar gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, yaptığı açıklamada, silinen paylaşımların içeriğinde Filistin'deki katliamı kınayan ve İsrail terörünü eleştiren ifadeler bulunduğunu belirtti.

Orhan, Instagram'ın bu paylaşımları kaldırmasının büyük bir skandal olduğunu dile getirerek, özellikle "Siyonist" kelimesinin geçtiği paylaşımların hedef alındığını ifade etti. "Instagram'da siyonist demek yasak sanırım, ama katil İsrail'i her şekilde savunmak serbest," diyen Orhan, bu sansürün, İsrail'in Filistinlilere yönelik soykırımını gizlemeye yetmeyeceğini vurguladı.

Orhan, açıklamasında, İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçların hesabını bir gün vereceğini belirterek, Instagram'ın bu eyleminin gerçeği örtbas etmeye yetmeyeceğini kaydetti. Sosyal medya kullanıcıları, bu durumu sert bir şekilde eleştirerek Instagram'ın ifade özgürlüğünü kısıtladığını savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KO-MEK Moda Akademisi Başvuruları Devam Ediyor

KO-MEK Moda Akademisi Başvuruları Devam Ediyor