16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Kayseri Erciyes, TransAnatolia Rally Raid 2024'e Ev Sahipliği Yaptı

Kayseri Erciyes, TransAnatolia Rally Raid 2024'e Ev Sahipliği Yaptı

Kayseri Erciyes, dünyanın en zorlu rally organizasyonlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid 2024'e ev sahipliği yaparak, 11 ülkeden 91 yarışmacıyı ağırladı. Yarış, 31 Ağustos'ta Mersin'de başlayıp 7 Eylül'de Van'da sona erecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kayseri Erciyes, TransAnatolia Rally Raid 2024'e Ev Sahipliği Yaptı

Kayseri Erciyes, dünyanın en zorlu rally organizasyonlarından biri olarak kabul edilen TransAnatolia Rally Raid 2024'e ev sahipliği yaptı. 31 Ağustos'ta Mersin'den start alan ve 7 Eylül'de Van'da sona erecek olan 2 bin 200 kilometrelik parkurda yarışan 91 yarışmacı, Kayseri Erciyes'te kamp yaparak yarışın ikinci gününü tamamladı.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen TransAnatolia Rally Raid, Anadolu'nun kültürel ve doğal zenginlikleriyle dolu eşsiz coğrafyasında, doğa, macera ve sporu bir araya getirdi. 2024 ACES Avrupa Spor Şehri ünvanını alan Kayseri, etkinliğin önemli duraklarından biri oldu. Yarışçılar, Aladağ kamp alanından başladıkları 236 km'lik zorlu parkuru geçerek Derebağ, Erciyes ve Tekir etaplarını tamamladı.

Uluslararası Katılım:

Yarışa Türkiye'nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Belçika, Romanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan toplam 91 yarışmacı katıldı. Yarışçılar, Erciyes'ten aldıkları startla günün ilk ışıkları altında yola koyularak parkuru sürdürdüler.

Parkur Detayları:

TransAnatolia Rally Raid, İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçerek Van’da sona erecek şekilde planlandı. Yarışmacılar, Anadolu'nun eşsiz coğrafyasında tarihi ve doğal güzelliklerin tadını çıkarırken zorlu etaplarda kıyasıya mücadele etti.

TransAnatolia Rally Raid'in Önemi:

Doğa, macera ve sporu tek yarışta sporseverlere sunan TransAnatolia Rally Raid, bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacıyı Türkiye'de ağırladı. Yarış, hem yerli hem de yabancı sporcular için unutulmaz bir deneyim sunarken, Türkiye'nin kültürel ve doğal mirasının uluslararası arenada tanıtılmasına katkı sağlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ispanak Sezonu Başladı: Güzelavrat Otu ile Karışıklık Zehirlenmelere Yol Açabilir

Ispanak Sezonu Başladı: Güzelavrat Otu ile Karışıklık Zehirlenmelere Yol Açabilir