16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Siyasi Liderlerden Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesajlar

Siyasi Liderlerden Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesajlar

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde İYİ Parti, Saadet Partisi, BBP ve DSP genel başkanları mesaj yayımlayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını minnetle andılar ve Sivas Kongresi'nin milli birlik ve bağımsızlık için önemini vurguladılar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Siyasi Liderlerden Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesajlar

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla mesajlar yayımlayarak milli mücadelenin önemini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Vatan toprağımızı kurtarmak ve büyük Türk milletinin bağımsızlığını sağlamak için işgale karşı direniş kararlılığımızı yansıtan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm istiklal kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas Kongresi'nin milli birlik ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Bu kongre güçlü olana değil, imanına, insanına, irfan ve cesaretine güvenen bir milletin beyannamesidir." açıklamasında bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı yazılı açıklamada, Sivas Kongresi'nin Milli Mücadele'nin en önemli adımlarından biri olduğunu vurguladı. Destici, "Sivas Kongresi'nin 105. yılında kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum." dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da, "Sivas Kongresi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktasıdır. Milli birlik ruhuyla çıkılan yolda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri oluşturulmuştur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı: "Sivas, Kuruluş ve Kurtuluşun Aziz Hatırası"

Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı: "Sivas, Kuruluş ve Kurtuluşun Aziz Hatırası"