19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Melikgazi İlçesi'nde Huzurlu Ulaşım İçin Yeni Yol Açıldı

Melikgazi İlçesi'nde Huzurlu Ulaşım İçin Yeni Yol Açıldı

Melikgazi Belediyesi, Köşk Mahallesi'ndeki Aşık Veysel Bulvarı'nı Talas Bulvarı'na bağlayan 3 km uzunluğundaki 15 metre genişliğindeki bağlantı yolunun çalışmalarını başarıyla tamamladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Melikgazi İlçesi'nde Huzurlu Ulaşım İçin Yeni Yol Açıldı

Melikgazi Belediyesi, Köşk Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı'nı Talas Bulvarı'na bağlayan 3 kilometrelik alternatif bağlantı yolunun çalışmalarını başarıyla tamamladı. Yeni yolun Kartal Kavşağı'nı rahatlatması ve vatandaşlara daha konforlu bir ulaşım imkanı sunması hedefleniyor.

Yolun Özellikleri

Yeni yol, 15 metre genişliğinde olup, Talas Bulvarı'na bağlanarak Erciyes Üniversitesi ve askeriye bölgesine ulaşımı kolaylaştıracak. Ayrıca yolun devamı Teknopark ve Eşref Bitlis Bulvarı'na bağlanacak şekilde planlandı.

Başkanın Açıklamaları

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek, "Bu yeni yol sayesinde Kartal Kavşağı'nı rahatlatmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kolay bir ulaşım imkanı sunacak bu yol, önemli bir alternatif bağlantı noktası olacak." şeklinde konuştu.

Yolun Özellikleri

15 metre genişliğindeki yol, bisiklet yolu, yaya yolu ve yeşil alan gibi özelliklerle donatılacak. Bu sayede sadece araç trafiğini değil, aynı zamanda yayaların ve bisikletlilerin de güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanacak.

Gelecek Planları

Başkan Palancıoğlu, "Yolun tamamlanmasıyla birlikte Kartal Kavşağı'nın rahatlayacağını ve trafiğin akıcı hale geleceğini düşünüyoruz. Hem Talas Kavşağı'nı hem de Teknopark Kavşağı'nı hizmete açtıktan sonra, bölgenin ulaşım sorunlarına önemli bir çözüm getirmiş olacağız." dedi.

Palancıoğlu, emeği geçen herkese teşekkür ederken, yeni yolun vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Açılışın ise yaz aylarında gerçekleşmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
318 kamu binası enerji verimliliği için dönüştürüldü, tasarruf arttı!

318 kamu binası enerji verimliliği için dönüştürüldü, tasarruf arttı!