19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Depremle İlgili Uzman Uyarısı: "Yıkıcı Bir Depreme Karşı Hazırlıklı Olunmalı"

Sivas'ta Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Depremle İlgili Uzman Uyarısı: "Yıkıcı Bir Depreme Karşı Hazırlıklı Olunmalı"

Sivas'ta dün gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem, Doğu Anadolu Fayı üzerindeki aktif hareketlerin devam ettiğini gösteriyor. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgedeki fay hatları üzerinde daha fazla deprem beklenebileceğini belirterek, yıkıcı bir depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Meydana Gelen 4.1 Büyüklüğündeki Depremle İlgili Uzman Uyarısı: "Yıkıcı Bir Depreme Karşı Hazırlıklı Olunmalı"

Sivas'ta dün gerçekleşen 4.1 büyüklüğündeki deprem, bölge halkını tedirgin ederken, Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgedeki deprem riski hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bektaş, Doğu Anadolu Fayı'nın Sarılar, Deliler ve Ecemiş faylarıyla birlikte çalıştığını ve bu fay sistemi üzerinde daha fazla depremin meydana gelebileceğini belirtti.

AFAD'ın verilerine göre, yerin 9,7 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem çevre illerden de hissedildi. Prof. Dr. Bektaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu tür depremlerin devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu ve fay sisteminin sol yönlü bir doğrultu atımlı fay sistemi oluşturduğunu ifade etti. Ayrıca, deprem büyüklüğü konusunda kesin bir şey söylemenin zor olduğunu, ancak her zaman yıkıcı bir depreme hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Bektaş, vatandaşları gerekli önlemleri alarak hazırlıklı olmaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Motosiklet Yayaya Çarptı: H.D. Ağır Yaralandı

Sivas'ta Motosiklet Yayaya Çarptı: H.D. Ağır Yaralandı