16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Yaşam Ağacı'nın kurban bedelinde önemli değişiklik!

Yaşam Ağacı'nın kurban bedelinde önemli değişiklik!

Sivas Belediyesi, Hayat Ağacı Derneği aracılığıyla kurban hisse bedelinin bu yıl 15.750 TL olduğunu duyurdu. Kurban kesimine destek olmak isteyenler bu kampanyaya katılarak ihtiyaç sahiplerine yardım edebilecekler.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yaşam Ağacı'nın kurban bedelinde önemli değişiklik!

Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneği'nde vekâletle kurban kesimi bedeli belirlendi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde derneği ziyaret eden Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, bu yıl kurban hisse bedelinin 15 bin 750 TL olduğunu aktardı. Derneğin şeffaf ve güvenilir yapısının ülkeye örnek olduğunu vurgulayan Başkan Uzun, "Hayat Ağacı Derneği, yardımlaşma konusunda örnek bir kuruluş" dedi.

Hayat Ağacı Derneği'nin Önemi

Dernek, alan el ile veren eli buluşturma misyonuyla ön plana çıkıyor. Başkan Uzun, "Kurban Bayramı kampanyamızı tekrar başlatıyoruz ve 2024 yılı için kurban hisse bedelini 15 bin 750 TL olarak belirledik" şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı Etkinlikleri

Başkan Adem Uzun, bayramın 1. günü derneği ziyaret eden vatandaşların kurban kesimine katılabileceğini belirtti. Katılamayanlar ise kısa mesaj yoluyla bilgilendirilecek. Bayramın 2. gününden itibaren ise kemiksiz 5 kg etlerini alabilecekler.

Kurban Kesim İzleme ve Et Dağıtımı

Uzun, kesilen kurbanların etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını ifade etti. Kendi kurbanını kesenlerin kesimini izleyebileceği şifrelerin gönderileceğini söyledi. Kalan etlerin ise 2,5 kg'lik paketler halinde hazırlanıp dağıtılacağını belirtti.

Katılım ve Destek

Başkan Uzun, kampanyaya katılmak isteyenleri derneklerine ziyaret etmeye veya banka havalesi ile bağış yapmaya davet etti. 14 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar bağışların kabul edileceğini duyurdu. Tüm hemşehrileri, yardım faaliyetlerine destek olmaya ve modern sistemi yerinde görmeye çağırdı. Başkan Uzun, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutlayarak huzur ve mutluluk diledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Arkeoloji Müzesi'nde Eski Zamanların Gizemi Çözülüyor

Sivas Arkeoloji Müzesi'nde Eski Zamanların Gizemi Çözülüyor