16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Beylikdüzü’nde 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları Muhteşem Finalle Sona Erdi

Beylikdüzü’nde 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları Muhteşem Finalle Sona Erdi

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları, söyleşiler, konserler ve etkinliklerle dolu dolu bir finalle tamamlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Beylikdüzü’nde 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları Muhteşem Finalle Sona Erdi

Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları, Beylikdüzü Cumhuriyet Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen renkli etkinliklerle sona erdi. Kapanış gününde düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri’ne, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık konuk oldu. Pelin Batu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide, “Kaostan Barış İnşa Etmek Zor Mu?” başlığı altında Türkiye’nin dış politikası, demokrasiye dönüş, kadınların topluma katılımı ve Beylikdüzü’ndeki sosyal belediyecilik uygulamaları gibi önemli konular ele alındı.

"Kalıcı Bir Barışı İnşa Edeceğiz"

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Altan Öymen’in II. Dünya Savaşı’ndan bugüne barışın önemini vurguladığı konuşmasına katılarak, gençlerin etkinlikteki varlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalık, “Gençlerin burada olması çok güzel. Biz yüz yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün iktidarında yaşıyoruz. Kimse Atatürk’ün ismini silebileceğini sanmasın. Kalıcı bir barışı inşa edeceğiz.” dedi.

Gençlere ve Geleceğe Yatırım

Çalık, yerel yönetimlerin toplumla birlikte neler başarabileceğine de değindi: “Beylikdüzü'nde Sivas Kongresi'nin ruhunu yaşatmak için kongre binasının replikasını yaptık. Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’ni, Erdal İnönü Fizik Parkı’nı kurduk çünkü bu topraklar yeniden bilim insanları yetiştirecek. Gelecek nesilden çok umutluyum.”

Spor Turnuvaları ve Ceylan Ertem Konseriyle Coşkulu Final

Etkinlikler kapsamında spor turnuvalarında dereceye giren gençler ödüllendirilirken, Başkan Çalık, sahafları ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Akşam saatlerinde DJ performansıyla devam eden etkinlik, Türk pop müziğinin sevilen ismi Ceylan Ertem’in sahne almasıyla coşkulu bir finale ulaştı. Barış ve Sevgi Buluşmaları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 25 sahafın katılımıyla düzenlenen kitap mezatının ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Deniz Yücel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kalkanı, Üyesinden Genel Başkanına Kadar CHP'dir"

CHP'li Deniz Yücel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kalkanı, Üyesinden Genel Başkanına Kadar CHP'dir"