16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Resmi nikah ücretlerinin ödeme süreci bugün başlıyor

Resmi nikah ücretlerinin ödeme süreci bugün başlıyor

Aile ve Gençlik Fonu'ndan Bakan Göktaş'ın duyurusuna göre, 15-30 Nisan tarihleri arasında resmi nikah kıyan çiftlere yönelik eğitim programlarına katılım ödemeleri bugün başlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Resmi nikah ücretlerinin ödeme süreci bugün başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na 9 bin 38 çiftin başvurduğunu ve 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti sağladıklarını açıkladı.

Evlilik ve Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Göktaş, evlilik eğitim programlarına katılan çiftlere yönelik ödemelerin başladığını belirterek, ilk etapta 450 çifte 67,5 milyon lira destek vereceklerini ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu'na İlgi

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak hayata geçirilen fona ilginin oldukça yüksek olduğunu vurgulayarak, desteklerin devam edeceğini söyledi.

Aileyi Destekleyen Proje

Ailenin korunması ve gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını hedefleyen proje kapsamında çiftlere faizsiz kredi desteği sağlandığını belirten Göktaş, projenin aileyi destekleme vizyonuyla hareket ettiğini dile getirdi.

Ailenin Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı

Bakanlık olarak aileyi merkeze alan bir vizyon belgesi ve eylem planını Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiklerini belirten Göktaş, toplumdan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Kadının Güçlenmesi ve Aile Destekleri

Göktaş, aileyi güçlendirmenin kadını zayıflatacağı iddialarının temelsiz olduğunu belirterek, kadın haklarına saygı çerçevesinde çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Aile Birliği ve Dayanışma

Bakan Göktaş, kadını ve aileyi karşı karşıya getiren anlayışları reddettiklerini ve sağlıklı ailelerin kurulması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beklenmedik bir durumda hayatta kalan kişi, can suyu sayesinde tekrar hayata döndü

Beklenmedik bir durumda hayatta kalan kişi, can suyu sayesinde tekrar hayata döndü