19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Yusuf Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki Atış Pozu Sosyal Medyada Gündem Oldu, Hukuki Uyarılar Geldi

Yusuf Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki Atış Pozu Sosyal Medyada Gündem Oldu, Hukuki Uyarılar Geldi

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in atış pozu, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ancak, uzmanlar bu görsellerin izinsiz ticari kullanımının hukuki sorunlara yol açabileceği konusunda uyardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yusuf Dikeç'in Paris Olimpiyatları'ndaki Atış Pozu Sosyal Medyada Gündem Oldu, Hukuki Uyarılar Geldi

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç, takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gösterdiği performansla büyük takdir topladı. Dikeç'in atış anında çekilen ve ekipman kullanmadan rahat bir şekilde gerçekleştirdiği atışın pozu, sosyal medyada hızla yayılarak milyonlarca etkileşim aldı.

Dikeç'in bu pozu, uluslararası medya kuruluşları ve milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı. Ancak, bu büyük ilgi beraberinde hukuki uyarıları da getirdi. Sporcuya ait fotoğrafın izinsiz ticari amaçla kullanılmasının, ciddi maddi ve manevi zararlara yol açabileceği belirtiliyor.

Patent Marka Vekilleri Derneği Başkanı Uğur Yalçıner, bu tür görsellerin Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, Sınai Mülkiyet Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında korunduğunu hatırlatarak, izinsiz kullanımın hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olduğunu ifade etti. Yalçıner, Dikeç'in görüntülerinden üretilen tişört baskıları ve animelerin, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda hukuki işlem konusu olabileceğine dikkat çekti.

Yalçıner, sporcuların ve ünlülerin isim ve imajlarının izinsiz kullanımı durumunda, maddi ve manevi zararlar görebileceklerini belirterek, "İzinsiz kullanım yapanlar, haksız kazanç elde edebilir veya kişilerin ün ve itibarlarını zedeleyebilirler. Bu tür durumlarda, hukuk davaları yoluyla zararların tazmini ve haksız kazancın geri ödenmesi sağlanabilir, ayrıca para ve hapis cezası gibi yaptırımlar da söz konusu olabilir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nevşehir’de Bir Vatandaş, Borcunu TIR Dolusu 1 TL ile Ödemeye Geldi

Nevşehir’de Bir Vatandaş, Borcunu TIR Dolusu 1 TL ile Ödemeye Geldi