08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Türkiye 11. sıraya yükseldi

Türkiye 11. sıraya yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki ilerlemesini duyurdu. Ülke, en fazla kurulu güce sahip 11. ülke oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye 11. sıraya yükseldi

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı (IRENA) tarafından yayımlanan kurulu güç istatistiklerine göre, Çin dünya genelinde birinci sırada yer alırken ABD ve Brezilya takip ediyor.

Türkiye 11. Sırada Yer Alıyor

Türkiye, 58 bin 462 megavat kurulu güçle 11. sırada yer alarak önceki sıralamada bir basamak yükseldi.

Bayraktar'ın açıklamalarına göre, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki hedefi oldukça ambtisyondur. Ülke, güneş, rüzgar, hidrolik ve jeotermal kaynaklarını ekonomisine kazandırma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor.

Hedef 2035 Yılında 60 Bin Megavatlık Yeni Kurulu Güç

Bayraktar, Türkiye'nin her yıl 5 bin megavatlık yeni kurulu güç eklemeyi hedeflediğini belirtirken, 2035 yılına kadar toplamda 60 bin megavatlık yeni kurulu güce ulaşmayı planladıklarını vurguladı.

2024 itibariyle 1400 megavatlık bir kapasiteye ulaşıldığını belirten Bayraktar, yıl sonuna kadar 5 bin megavat hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Yenilenebilir Enerji ve 2053 Net Sıfır Karbon Hedefi

Türkiye'nin toplam 110 bin megavat kurulu gücünün 25 bin megavatını güneş ve rüzgar enerjisinin oluşturduğu bilgisini paylaşan Bayraktar, bu rakamın 2035 yılına kadar 90 bin megavata ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin, ithal edilen doğal gaz, kömür ve petrol miktarını azaltarak 2053 Net Sıfır Karbon hedefine doğru adım adım ilerlediklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dikkat çeken Devlet Bahçeli ziyareti..

Dikkat çeken Devlet Bahçeli ziyareti..