16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Endonezya’daki Gunung Padang Piramidi, Dünyanın En Eski Yapısı Olabilir mi?

Endonezya’daki Gunung Padang Piramidi, Dünyanın En Eski Yapısı Olabilir mi?

Endonezya’daki Gunung Padang piramidi, dünyanın en eski yapısı olabilir mi? Bu yeni bulgular, arkeoloji dünyasında büyük tartışmalara yol açtı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Endonezya’daki Gunung Padang Piramidi, Dünyanın En Eski Yapısı Olabilir mi?

Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en eski piramidi olarak kabul edilen Mısır’daki Djoser Basamaklı Piramidi'nin bu unvanı sorgulanıyor. Endonezya’daki Gunung Padang piramidi üzerine yapılan yeni araştırmalar, bu yapının 25.000 yıl önce inşa edilmiş olabileceğini ve insan eliyle yapılmamış olma ihtimalini öne sürüyor. Endonezya Bilim Enstitüsü'nden Danny Hilman Natawidjaja liderliğindeki araştırma ekibi, Gunung Padang piramidinin doğal bir lav tepesinden şekillendirilmiş masif andezit lavdan oluştuğunu iddia ediyor.

Bilim Dünyasında Büyük Yankı

Bu iddialar, arkeoloji dünyasında büyük yankı uyandırırken, bilim insanları arasında da tartışmalara neden oldu. Cardiff Üniversitesi'nden Flint Dibble, bu bulguların insan yapımı olduğuna dair kesin kanıtlar sunmadığını belirtiyor. Güney Connecticut Eyalet Üniversitesi'nden arkeolog Bill Farley ise 27.000 yıllık toprak örneklerinin doğru tarihlendirildiğini, ancak insan faaliyetlerine dair izler bulunmadığını ifade ediyor.

Gunung Padang piramidinin gerçek kökeni hakkındaki bu tartışmalar, arkeoloji dünyasında yeni araştırmaların kapısını aralamış durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem Felaketi Sonrası Adalet Tartışması: Burak Yapı Sitesi Davasında Şok Tahliye Kararı

Deprem Felaketi Sonrası Adalet Tartışması: Burak Yapı Sitesi Davasında Şok Tahliye Kararı