15 Eylül 2024
weather
27°
ANASAYFA Ekonomi Borsa İstanbul'da Yabancı İlgi Düşüşte: Serhan Taylan'dan Değerlendirme

Borsa İstanbul'da Yabancı İlgi Düşüşte: Serhan Taylan'dan Değerlendirme

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılın ilk yarısında yüzde 42,54 yükselerek dikkat çekmişti. Ancak son dönemlerdeki düşüş, piyasalarda olumsuz algılar oluşturdu. Burgan Yatırım Genel Müdürü Serhan Taylan, yabancı yatırımcıların sabit getirili enstrümanlara yöneldiğini, ancak Borsa İstanbul tarafında aynı ilgiyi görmediklerini belirtti. Taylan, yıl sonunda yabancı ilgisinin Borsa İstanbul’a kayabileceğini düşündüğünü ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Borsa İstanbul'da Yabancı İlgi Düşüşte: Serhan Taylan'dan Değerlendirme

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yılın ilk yarısında yüzde 42,54 oranında bir yükseliş gerçekleştirerek global endeksler arasında öne çıkmıştı. Ancak son dönemde yaşanan düşüşler, piyasalarda negatif bir algı oluşturdu. Türkiye'nin kredi notunda iyileşme yaşanmış olmasına rağmen, yabancı yatırımcıların sabit getirili enstrümanlara olan ilgisi Borsa İstanbul’da yeterince yansımadı.

Burgan Yatırım Genel Müdürü Serhan Taylan, 2023 yılının ortalarında Türkiye ekonomisinde atılan adımların etkisiyle, ülkenin 5 yıllık risk priminde önemli iyileşmeler gözlemlendiğini belirtti. Fitch, S&P ve Moody’s gibi uluslararası kredi kuruluşlarının not artırımlarının ardından, yabancı yatırımcıların ilk etapta sabit getirili enstrümanlara yöneldiğini ifade etti. Yılbaşından bu yana TCMB’nin açıkladığı verilere göre, yabancı yatırımcıların tahvil yatırımları 11 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Taylan, makro görünümdeki iyileşmenin devam etmesi, Merkez Bankası rezervlerinde artış ve KKM'deki çözülmelerin kur risklerini azalttığını ve enflasyonla mücadelenin sonuçlarının görülmeye başlandığını belirtti. Bu sebeple, yıl sonuna doğru sabit getirili enstrümanlara olan yabancı ilgisinin Borsa İstanbul’a da kayabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Serhan Taylan, enflasyonun düşüş trendinin devam edeceğini ve 2024 yıl sonu BIST 100 endeksi tahminlerini yıl sonunda açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hamas, İsrail’in Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti

Hamas, İsrail’in Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti