18 Ekim 2024
weather
15°
ANASAYFA Ekonomi Kayseri'de Arıcılığa Büyük Destek: 3 Yılda 7 Milyon TL Yatırım Yapılacak

Kayseri'de Arıcılığa Büyük Destek: 3 Yılda 7 Milyon TL Yatırım Yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın ilerlemesine destek vererek, bölge ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kayseri'de Arıcılığa Büyük Destek: 3 Yılda 7 Milyon TL Yatırım Yapılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek olmaya devam ediyor. Son 3 yılda arıcılık alanında faaliyet gösteren üreticilere yapılan 7 milyon TL'lik yatırım, bölge ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlıyor.

Arıcılıkta Büyük Destek

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç'ın liderliğinde yürütülen çalışmalar sayesinde arıcılık sektöründe önemli adımlar atıldı. Kent genelinde arıcılığın yaygınlaştırılması ve arı ürünlerinin üretim kapasitesinin artırılması için çeşitli projeler hayata geçirildi.

Sertifikalı Arıcılık Eğitimi

KAYMEK tarafından düzenlenen Arıcılık Kursu ile arı ve arı ürünleri üretimine ilgi duyan vatandaşlara sertifikalı arıcılık eğitimi sunuluyor. Bu sayede arıcılıkta bilinçli üretim ve yüksek kaliteli ürün elde edilmesi hedefleniyor.

Hobim Arıcılık Projesi

Hobim Arıcılık Projesi kapsamında arıcılığa başlamayı düşünen vatandaşlara hibe desteği ve eğitim imkanı sağlanmaktadır. Bu proje ile ev ekonomisine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.

Çiçek Çeşitliliği ve Arıcılık

Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin zengin çiçek çeşitliliği ile arıcılık için sağlam bir zemin oluşturduğunu belirtti. Arıcılığın ekolojik dengeye katkı sağlayacağını ve bitkisel üretimde artışlara sebep olacağını vurguladı.

Yapılan Yatırımlar

Büyükşehir Belediyesi son 3 yılda arıcılıkla uğraşan üreticilere 7 milyon TL yatırım yapmıştır. Bu kapsamda 2022'de 420 adet arı kolonisi desteği (430 bin TL), 2023'te 800 adet arılı kovan desteği (2 milyon 260 bin TL) ve 2024'te 1.000 adet kovan desteği (3 milyon 700 bin TL) sağlanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüzyıllık söğüt ağaçlarının etkileyici manzarasıyla doğa tutkunlarını cezbediyor

Yüzyıllık söğüt ağaçlarının etkileyici manzarasıyla doğa tutkunlarını cezbediyor