08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Milli Eğitim Bakanı Tekin: Mesleki eğitimi kökten değiştirdik!

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Mesleki eğitimi kökten değiştirdik!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son 22 yılda mesleki eğitimi kökten yeniden yapılandırdıklarını belirtti. Bu süreçte atılan adımların mesleki eğitim alanında önemli gelişmelere yol açtığı vurgulandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Mesleki eğitimi kökten değiştirdik!

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gölbaşı'ndaki Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde "Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi" tanıtım toplantısına katıldı.

Eğitim Toplumun Geleceğini Şekillendiriyor

Program tanıtım filmiyle başladı.

Mesleki Eğitim Politika Belgesi Detaylandırıldı

Tanıtım filminin ardından konuşan Bakan Tekin, eğitimin bir toplumun geleceğini şekillendiren en kritik araçlardan biri olduğunu ifade ederek, mesleki eğitimin gücünü daha da pekiştirmesi hedeflenen Mesleki Eğitim Politika Belgesi'nin detaylarını açıkladı.

Mesleki Eğitimde Yapılan Değişimler

Belgeyi Türkiye'nin eğitimdeki ufuklarını genişletecek, ulusal ve uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiren Tekin, "28 Şubat sürecinde İmam Hatip Liseleri'nin yanı sıra asıl darbeyi alan yapı meslek ve teknik eğitimdi.

Mesleki Eğitimde Yeniden Canlanma

Yaşatılan katsayı ayrımcılığı başta olmak üzere uygulanan politikalarla mesleki ve teknik eğitim adeta ölme noktasına gelmişti.

Mesleki ve Teknik Eğitimde Yenilikler

Bu alandaki hamlelerle mesleki ve teknik eğitimi yeniden canlandırmak için çaba sarf ettik.

Mesleki Eğitimde Entegrasyon

Son 22 yılda mesleki eğitimi temelden yeniden inşa ettik.

Ülke Çapında Örnek Eğitim Modeli

Sadece bir öğretim modeli olmanın ötesine taşıdık ve üretim ile istihdamı entegre eden bir kalkınma modeline dönüştürdük.

Eğitimde Devrim Niteliğinde Adımlar

Böylece ülkemizi her bakımdan örnek gösterilen, dünya çapında saygı duyulan bir eğitim modeline kavuşturduk.

Eğitime Yapılan Yatırımlar

Her yıl, devlet bütçesinden eğitime ayrılan en yüksek pay ile eğitim alanında devrim niteliğinde adımlar atmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Pilot Uygulamaların Başlangıcı

Bu yaz pilot uygulamaların başlayacağını kaydeden Tekin, oluşturulan yöntemlerle öğrencilere temel mesleki becerilere kazandırarak, eğitimlerini mesleki yeterlilik belgesine dönüştürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Karşılaşılan Sorunların Çözümü

"Sorunları tespit etme ve sorunlara yönelik strateji geliştirme fırsatı bulduk" Yapılan saha ziyaretleri ve sektör istişare toplantıları sayesinde mesleki ve teknik eğitimde karşılaşılan sorunları tespit etme ve bu sorunlara yönelik stratejiler geliştirme fırsatı bulduklarını vurgulayan Tekin.

Hedefler ve İş Birlikleri

"Bu çerçevede oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile herkesin bir mesleği olmalı anlayışını düstur edinerek, sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmayı, öğrencilerimizi hayata ve istihdama hazırlayarak ülkemizin kalkınmasına ve refahına katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Stratejik Yaklaşım ve Adımlar

"Talepler doğrultusunda 72 strateji maddesi bulunmaktadır" Politika belgesinde yer alan temaları 'Mesleki ve Teknik Eğitime Erişim', 'Mesleki ve Teknik Eğitimde İyileştirme', 'Mesleki ve Teknik Eğitim ile İstihdama Hazırlık' olmak üzere üç ana başlık altında topladıklarının altını çizdi. 

İş Birlikleri ve Farkındalık Çalışmaları

"Sektörle yaptığımız istişare toplantılarında eğitim ve sektör temsilcilerinden gelen talepler doğrultusunda geliştirdiğimiz 72 strateji maddesi bulunmaktadır.

Eğitim Sistemini Güçlendirmek

Bu stratejiler, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin en önemli temelini oluşturmakta ve eğitim sistemimizi iyileştirmek ve güçlendirmek için geniş çapta bir strateji çerçevesi sunmaktadır." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hulusi Akar: F-35'lerin Alternatifi İçin Milli Kaynaklar Seferber Ediliyor

Hulusi Akar: F-35'lerin Alternatifi İçin Milli Kaynaklar Seferber Ediliyor