16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Yeni Detaylar: Satıcı Ali Rıza Braka’nın Uyuşturucu Dosyasındaki Bağlantıları Ortaya Çıktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Yeni Detaylar: Satıcı Ali Rıza Braka’nın Uyuşturucu Dosyasındaki Bağlantıları Ortaya Çıktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasını satan Ali Rıza Braka’nın, satıştan 4 ay önce Türk vatandaşı olduğu ve 650 milyon euroluk uyuşturucu dosyasında şüpheli olarak adının geçtiği ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Yeni Detaylar: Satıcı Ali Rıza Braka’nın Uyuşturucu Dosyasındaki Bağlantıları Ortaya Çıktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satışıyla ilgili para sayma görüntülerinin gündem olmasının ardından yeni detaylar ortaya çıktı. Binayı CHP’ye satan Ali Rıza Braka’nın, satıştan sadece 4 ay önce Türk vatandaşı olduğu ve adının 650 milyon euroluk bir uyuşturucu dosyasında şüpheli olarak geçtiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 39 milyon 870 bin lira olarak belirttiği binanın satışında yaklaşık 15 milyon liranın elden verildiği ve kayıtlara geçirilmediği gerekçesiyle 22 kişi hakkında iddianame hazırlamıştı. İddianamede, Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı şekilde bağış, kredi veya borç alıp vermek suçlarından, şüphelilerin 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, binanın CHP’ye satışı 11 Aralık'ta gerçekleşti. Satışı yapan SEAS Besicilik adlı şirketin yetkilisi Ali Rıza Braka, satıştan sadece 35 gün önce binayı devralmıştı. Braka’nın, binanın satışından 4 ay önce, 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldığı öğrenildi. Eski adı Gertian olan Braka'nın, Avrupa’da çok ortaklı bir uyuşturucu ticaretine adı karıştı ve toplam değeri 650 milyon euro olan kokain sevkiyatında şüphelilerden biri olduğu belirtildi.

Braka’nın, uyuşturucu ticaretindeki ortaklarından biri olan U.K. ile SEAS Besicilik adlı şirkette ortak olduğu ve ortaklıklarının Braka Türk vatandaşı olmadan önce, 2019 yılının başında sona erdiği bildirildi. Ayrıca, Braka’nın uyuşturucu sevkiyatındaki diğer ortağı O.A.’nın 2020 yılında Kayseri’de sahibi olduğu çimento fabrikasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray’ın Yeni Transferi Ismail Jacobs Hakkında Tartışma: Cem Uzan’dan Olay Paylaşım

Galatasaray’ın Yeni Transferi Ismail Jacobs Hakkında Tartışma: Cem Uzan’dan Olay Paylaşım