16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP Olağanüstü Kurultay Tarihini Açıkladı

CHP Olağanüstü Kurultay Tarihini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağanüstü kurultay düzenleyecek. 4-9 Eylül tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek olan kurultayda tüzük ve program değişiklikleri yapılacak. Detaylar için haberi okuyun.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP Olağanüstü Kurultay Tarihini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağanüstü kurultay tarihini açıkladı. Parti Meclisi'nde alınan karara göre, CHP olağanüstü kurultayı 4-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kurultayda tüzük ve program değişiklikleri yapılacak.

CHP Kurultayı Ne Zaman?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün toplanan Parti Meclisi'nde, olağanüstü kurultayın 6-9 Eylül tarihlerinde yapılmasına karar verildi. Kurultay, tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak gündemiyle gerçekleştirilecek. Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül günü kurultayın sembolik açılışı Sivas'ta yapılacak.

Bu toplantıya Parti Meclisi üyeleri, Meclis Grubu ve İl Başkanları katılacak. Tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere gerçekleştirilecek Olağanüstü Kurultay, resmi olarak 6 Eylül'de başlayacak ve 9 Eylül'e kadar Ankara'da devam edecek.

Can Atalay'ın Durumu İçin Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Toplantıda ayrıca, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumuna ilişkin olarak TBMM'nin 14 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağrılması için Meclis Grubuna görev verildi. Bu kapsamda en yüksek imza sayısı ile başvuru yapılması için TBMM'de bulunan siyasi partilerle temas kurulacak. Toplantı başvurusunun diğer parti temsilcilerinin katılımı ile Meclis Başkanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

CHP, bu olağanüstü kurultay ile parti içi tüzük ve program değişikliklerini gerçekleştirmeyi ve partinin yeni hedeflerini belirlemeyi amaçlıyor. Kurultayın sonuçları, CHP'nin gelecekteki politikalarının şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ahmet Turan Zaimoğlu'nun Dramı: İmzalarla Gelen Felaket

Ahmet Turan Zaimoğlu'nun Dramı: İmzalarla Gelen Felaket