16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP'li Deniz Yücel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kalkanı, Üyesinden Genel Başkanına Kadar CHP'dir"

CHP'li Deniz Yücel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kalkanı, Üyesinden Genel Başkanına Kadar CHP'dir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'yi dava ve tehditlerle korkutmanın mümkün olmadığını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nun kalkanının tüm CHP olduğunu vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'li Deniz Yücel: "Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kalkanı, Üyesinden Genel Başkanına Kadar CHP'dir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Yücel, "Bugün şikayetle, dava ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu ya da CHP'yi korkutacağını sananlar, büyük bir yanılgı içindedir. Şunu hiç kimse unutmasın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalkanı, üyesinden genel başkanına kadar CHP'dir" dedi.

"Diyanet İşleri Başkanı'na Söz Söyleyemeyenler, Türk Askerine Laf Ediyor"

Yücel, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni'nde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganına yönelik eleştirilere değindi: "Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenler kimin askeri olacak? Elbette Büyük Önder Atatürk'ün yolundan yürüyecekler, elbette onun ilkelerini yaşatacaklar. Atatürk'ün ismini ağzına almazken, camide kılıç gösteren Diyanet İşleri Başkanına söz söyleyemeyenler, elinde kılıç olan Türk askerine laf ediyor."

"Kemal Kılıçdaroğlu Tehditlere Boyun Eğmedi"

Yücel, Kılıçdaroğlu'na yönelik iddianamenin mahkemece kabul edilmesine tepki göstererek, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın kurşunlarının hedefi olmuş, şehit cenazesinde linç girişimine uğramış ama asla geri adım atmamıştır. Türk siyasetine dürüstlüğüyle, namusuyla, ahlakıyla damga vurmuş bir siyasetçiye siyaset yasağı getirmeye çalışmak en hafif tabiriyle acizliktir." ifadelerini kullandı.

"CHP'nin Tüzük Değişikliği Kurultayı 6 Eylül'de Gerçekleşecek"

Deniz Yücel, 4-9 Eylül tarihlerinde yapılacak olan CHP'nin olağanüstü tüzük değişikliği kurultayına ilişkin de bilgi verdi: "Bu ülkenin ve partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'nin ilk kurultayı olarak kabul ettiği Sivas Kongresi'nin yapıldığı tarih olan 4 Eylül'de Sivas'a gideceğiz. 6 Eylül'de kurultay salonunda tüzüğümüz oylanarak kabul edilecek."

Kurultay Programı Detayları

Yücel, kurultay sürecinde CHP'nin gelecekte Türkiye'yi nasıl yöneteceğine dair program değişiklikleri üzerinde çalışacaklarını belirterek, 9 Eylül günü İzmir'de Türkiye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun ve CHP'nin kuruluş yıl dönümünün törenlerle kutlanacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CIA’nın Kapadokya Paylaşımı ve FETÖ Bağlantısı: Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın Dikkat Çeken Açıklamaları

CIA’nın Kapadokya Paylaşımı ve FETÖ Bağlantısı: Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın Dikkat Çeken Açıklamaları