16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem CHP'li Torun'dan Ordu-Giresun Havalimanı Kapatmasına Sert Tepki!

CHP'li Torun'dan Ordu-Giresun Havalimanı Kapatmasına Sert Tepki!

CHP'li Seyit Torun, 50 gün kapalı kalacak Ordu-Giresun Havalimanı'nın neden olacağı maddi kayıplar ve mağduriyetler için Bakan Uraloğlu'na soru önergesi verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'li Torun'dan Ordu-Giresun Havalimanı Kapatmasına Sert Tepki!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, pist uzatma çalışmaları nedeniyle Eylül ayında 50 gün süreyle kapatılacak olan Ordu - Giresun Havalimanı'nı Meclis gündemine taşıdı. Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na "50 gün kapalı kalacak olmasının maddi kayıpları ve mağdur olacak yolcu sayısını açıklar mısınız?" diye sordu.

Torun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Geçen yıl pist sahası onarımı ve apron genişletilmesi işlemleri için yapılan ihalenin 117 milyon 800 bin lira bedelle sonuçlandığını ve 2023 Kasım'da bu çalışmalar için havalimanının 12 gün boyunca kapatıldığını hatırlatan Torun, Bakan Uraloğlu'na şu soruları yöneltti:

Ordu-Giresun Havalimanında geçen yıl yapılan ve bu yıl devam edecek olan bakım ve genişletme çalışmalarının kapsamını, maliyetlerini ve yapılan işlerin kalemlerini açıklar mısınız?

50 gün sürecek pist uzatma çalışmalarının çift vardiya sistemiyle 25 günde tamamlanabileceği öngörülüyor. Neden tek vardiya sistemiyle yürütülüp 2 aya yayılmasına izin verilmiştir? Çift vardiya sistemiyle tamamlanması için bir girişimde bulunulacak mı?

15 Eylül 2024'te başlayacak pist uzatma çalışmaları kapsamında pistte bakım ve onarım çalışmaları yürütülecek mi? Geçen yıl giderildiği açıklanan pistte hala güvenlik sorunları var mı?

Ordu-Giresun Havalimanının yapım sürecindeki eksiklikler ve öngörüsüzlük sebebiyle oluşan kamu zararına ilişkin bir araştırma veya soruşturma süreci başlatılacak mı?

Geçen yıl havalimanının 12 gün kapalı kalmasının maddi kaybını ve bu süreçte mağdur edilen yolcu sayısını açıklar mısınız?

15 Eylül 2024 itibariyle 50 gün kapalı kalacak Ordu-Giresun Havalimanı'nın ortaya çıkaracağı maddi kayıpları ve mağdur olacak yolcu sayısını açıklar mısınız?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Niğde Belediyesi'nden Barınakta 'Uyutulan' Köpeklerle İlgili Açıklama

Niğde Belediyesi'nden Barınakta 'Uyutulan' Köpeklerle İlgili Açıklama