16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Harp Okulları Mezuniyet Törenine Kadın Komutanlar Damga Vurdu

Harp Okulları Mezuniyet Törenine Kadın Komutanlar Damga Vurdu

Cumhuriyet’in 100. yılında Harp Okulları mezuniyet törenlerinde devre birinciliklerini kadın komutanlar aldı. Kara Harp Okulu’nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu’nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu’nda İkra Kuyumcu birinci olarak diplomalarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldılar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Harp Okulları Mezuniyet Törenine Kadın Komutanlar Damga Vurdu

Cumhuriyet’in 100. yılında gerçekleştirilen Harp Okulları mezuniyet törenlerine kadın komutanlar damgasını vurdu. Kara Harp Okulu'nda Ebru Eroğlu, Deniz Harp Okulu'nda Şeyda Yıldırım ve Hava Harp Okulu'nda İkra Kuyumcu devre birinciliğini elde etti. Hava Harp Okulu birincisi İkra Kuyumcu, 2020 yılında İzmir Amerikan Lisesi’nden mezun olmuştu.

Bu yılın mezuniyet törenlerinde, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Yüzyılı'na yeni bir başlangıç yaparak kadın komutanların başarısını ön plana çıkardı. Törenlerde devre birincisi olan kadın subaylar, diplomalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, “Tabii bir mutluluğum var, onu söylemek durumundayım. Gerek Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerek Deniz Harp Okulu mezuniyet töreninde, gerekse Hava Harp Okulu mezuniyet töreninde birincilikleri kızlarımız aldı. Bu tabii bizim için ayrı bir şeref nişanesi. Demek ki kızlarımız başarır, başarılı olmanın ötesinde özellikle de asker olarak başarır,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Platformunu Yasakladı: Musk ile Devam Eden Gerginlik Tırmanıyor

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Platformunu Yasakladı: Musk ile Devam Eden Gerginlik Tırmanıyor