19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ın Zara İlçesinde Tarım ve Hayvancılık Üzerine Ziyaretler

Sivas'ın Zara İlçesinde Tarım ve Hayvancılık Üzerine Ziyaretler

Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek'in gerçekleştirdiği bu ziyaretler, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerin sorunlarını dinlemek ve tarımsal faaliyetlerin canlandırılması için çözüm önerileri sunmak amacıyla yapıldı. Şimşek, arazilerin verimli kullanılması ve tarıma kazandırılması için devlet desteklemelerinin önemine dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ın Zara İlçesinde Tarım ve Hayvancılık Üzerine Ziyaretler

ara ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, köy ziyaretleri sırasında üreticilerle bir araya geldi. Akdeğirmen, Karahasan, Korkut, Danışık, Girit, Kızılkale, Dipsizgöl, Çaylı, Çandır ve Sucak köylerini ziyaret eden Şimşek, muhtarlar ve çiftçilerle tarım ve hayvancılık üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Zeki Şimşek, uzun yıllardır köyleri gezdiklerini belirterek, "O günden bugüne hiç ekim, biçim, dikim yapılmamış arazilerin hala aynı şekilde olduğunu gördüm. Devlet desteklemeleriyle bu arazilerin tarımsal faaliyetlere kazandırılması gerekmektedir. 30-35 yıldır sürülmemiş arazilerin varlığı milli bir zarardır" ifadelerini kullandı.

Şimşek, ayrıca köylerde tatlı badem, çam, ardıç, iğde ve akasya fidanları dikimiyle ağaçlandırma seferberliğinin başlatılması gerektiğini vurguladı. Tarıma elverişli arazilerin işlenmesi ve ülke ekonomisine kazandırılması konusunda köylülerle fikir alışverişinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas'ta Akıllı Ulaşım Sistemleri İçin Yeni Proje

Sivas'ta Akıllı Ulaşım Sistemleri İçin Yeni Proje