19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Cinsel Suçtan Mahkum Olan Hollandalı Sporcu Paris Olimpiyatları'na Katılmaya Hak Kazandı

Cinsel Suçtan Mahkum Olan Hollandalı Sporcu Paris Olimpiyatları'na Katılmaya Hak Kazandı

Hollandalı plaj voleybolcusu Steven van de Velde, tecavüz suçundan mahkum edilmesine rağmen Paris Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. Bu durum, IOC için büyük bir ahlaki ikilem yaratıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Cinsel Suçtan Mahkum Olan Hollandalı Sporcu Paris Olimpiyatları'na Katılmaya Hak Kazandı

Hollandalı plaj voleybolcusu Steven van de Velde, 2016 yılında İngiltere'de 12 yaşındaki bir kıza tecavüz suçundan mahkum edilmesine rağmen, önümüzdeki ay Paris'te düzenlenecek Olimpiyatlar'a katılmaya hak kazandı. Van de Velde, 2014 yılında Facebook'ta tanıştığı çocuğa karşı işlediği suçları kabul ettikten sonra dört yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Van de Velde, Hollanda'daki cezasının yalnızca 12 ayını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı ve spor kariyerini yeniden inşa etmesine izin verildi. 29 yaşındaki sporcu, şu anda dünyanın 11. sırasındaki plaj voleybolu takımında yer alıyor ve partneri Matthew Immers ile birlikte Paris'e gitmeye hazırlanıyor.

Bu durum, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) için ciddi bir ahlaki ikilem yaratıyor. Olimpiyat sporcularının "Bir rol model olarak hareket edin" kriterini imzalamaları gerekiyor, ancak Van de Velde'nin geçmişi bu şartın karşılanıp karşılanmadığı konusunda tartışmalara yol açıyor.

Van de Velde, suçları işlediğinde kurbanının yaşını bildiğini kabul etmiş ve mahkeme tarafından sert bir şekilde kınanmıştı. Serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamalarda, pedofil olmadığını ve hakkındaki iddiaların abartıldığını savunmuştu.

Hollanda Olimpiyat Komitesi ve ülkenin voleybol federasyonu, Van de Velde'nin Paris'e katılımıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. IOC'nin bu konudaki tutumu ise merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taha Akgül Sivas'ta Başlayan Güreş Kariyerini Paris Olimpiyatları'nda Sonlandırdı

Taha Akgül Sivas'ta Başlayan Güreş Kariyerini Paris Olimpiyatları'nda Sonlandırdı